уторак, 25. април 2017.

Hleb bez brašna

Hleb bez brašna
Milica je bila vredna i sa nama podelila još jedan recept! Ovom prilikom se zahvaljujem i nadam se da ćemo nastaviti sa razmenom recepata.

Za ovaj recept je potrebno:
4 jaja,
100 ml vode,
90 grama oraha,
90 grama semenki lana,
90 grama semenki suncokreta,
90 grama semenki susama,
90 grama semenki bundeve,
malo soli,
pola kašičice sode bikarbone.

Priprema:

Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve semenke u fino brašno i zamesite hleb. Ja sam ga pekla u kalupu oblozenom pek papirom i pokriveno na 180 stepeni oko 40-45 min. Prijatno!

Napomena:  
Ovaj recept se mođe pronaći na internetu. Ja sam ga samo isprobala da vidim da li radi;) Po mom mišljenju, može se smanjiti količina jaja (3 umesto 4) i odnos semenki se može promeniti (ako vam je jak ukus susama, možete da ga smanjite). Hleb je veoma "jak" tako da je najbolji kao užina koja treba da vam da dodatnu energiju, a da ne optereti stomak. Odlično se kombinuje sa namazom od urde/vurde ili slatke kombinacije sa medom ili džemom bez secera.

Нема коментара:

Постави коментар