уторак, 4. април 2017.

Zapečeni riblji fileti na francuski način


Zapečeni riblji fileti na francuski način

Posle kraće pauze Silvanine kuliarske čarolije su opet sa vama. Ovog puta sam napravila jedno lagano, naravno, opet posno jelo. Obećavam, čim prođe post, prelazimo na mrsnu trpezu. Jelo se topi u ustima, a neću ni da spominjem da se veoma lako pravi.

Za ovo jelo je potrebno:
500 gr ribljih fileta (ja sam pravila od haringe i pangasiusa, i bolje mi je od pangasiusa, sočniji je. Valjalo bi probati sa pastrmkom)
sok od pola limuna
2 kašike maslinovog ulja
2 glavice crnog luka, srednje velike
3 čena belog luka
1 dl suvog belog vina
150 do 200 gr mrvica (u zavisnosti koliko želite da vam je korica debela)
125 gr magarina (za mazanje, slanog) ili van posta, maslaca
1 vezica svežeg peršuna

Priprema:
Riblje filete odmrznite i dobro isušite sa kuhinjskim ubrusom i izvadite ostatke kostiju ukoliko ih ima. Dno pekača premažite sa jednom kašikom maslinova ulja. Riblje filete poslažite u pekaču. Lagano ih posolite i pobiberite, a zatim poprskajte limunovim sokom i maslinovim uljem. U međuvremenu, iseckajte crni i beli luk i lagano dinstajte na maslinovom ulju. Nakon kratkog dinstanja dodajte belo vino i dinstajte na jačoj vatri dok vino ne ispari. Slonite sa šporeta. U posebnoj činiji izmešajte margarin, odnosno puter, iseckan peršunov list, mrvice i dinstani luk. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada ste sjedinili sve sastojke, pospite smesu po ribi. Neka korica bude od 1 do 1,5 cm debela. Stavite u rernu da se zapeče na temperaturi od 180 do 200 C oko pola sata. Služite uz salatu. Prijatno!

Zapečeni riblji fileti na francuski način

Zapečeni riblji fileti na francuski način

Нема коментара:

Постави коментар