Zapečeni riblji fileti na francuski način |
Za ovo jelo je potrebno:
500 gr ribljih fileta (ja sam pravila od haringe i pangasiusa, i bolje mi je od pangasiusa, sočniji je. Valjalo bi probati sa pastrmkom)
sok od pola limuna
2 kašike maslinovog ulja
2 glavice crnog luka, srednje velike
3 čena belog luka
1 dl suvog belog vina
150 do 200 gr mrvica (u zavisnosti koliko želite da vam je korica debela)
125 gr magarina (za mazanje, slanog) ili van posta, maslaca
1 vezica svežeg peršuna
Priprema:
Riblje filete odmrznite i dobro isušite sa kuhinjskim ubrusom i izvadite ostatke kostiju ukoliko ih ima. Dno pekača premažite sa jednom kašikom maslinova ulja. Riblje filete poslažite u pekaču. Lagano ih posolite i pobiberite, a zatim poprskajte limunovim sokom i maslinovim uljem. U međuvremenu, iseckajte crni i beli luk i lagano dinstajte na maslinovom ulju. Nakon kratkog dinstanja dodajte belo vino i dinstajte na jačoj vatri dok vino ne ispari. Slonite sa šporeta. U posebnoj činiji izmešajte margarin, odnosno puter, iseckan peršunov list, mrvice i dinstani luk. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada ste sjedinili sve sastojke, pospite smesu po ribi. Neka korica bude od 1 do 1,5 cm debela. Stavite u rernu da se zapeče na temperaturi od 180 do 200 C oko pola sata. Služite uz salatu. Prijatno!
Zapečeni riblji fileti na francuski način |
Zapečeni riblji fileti na francuski način |
Нема коментара:
Постави коментар