уторак, 8. мај 2018.

Keksići sa bademom

Keksići sa bademom
Ovi prefinjeni ukusni keksići sa bademom se izuzetno lako i brzo prave, a podsećaju na amarete. Korica im je blago krckava, a unutra su super mekani i pufnasti. Pa krenimo u otkrivanje novog recepta na blogu u kome možete uživati za nepunih 30 minuta od trenutka kada ste počeli da mešate sastojke, do služenja na stolu, a pogodni su za svaku priliku. Kad vam dođu gosti, za decu, rođendane, slave..

Keksići sa bademom
Za ovaj recept je potrebno (za 12 većih ili 24 manja keksića):
112 gr putera (omekšalog na sobnoj temperaturi)
100 gr šećera
1 jaje
120 gr brašna od badema (sitno samlevenih badema)
2 kašikice arome badema (Dr. Oetker)
170 gr brašna
listići badema

Priprema:
Uključite pećnicu na 200 C. Koristeći mikser izmešati puter i šećer. Zatim dodati jaje i nastaviti sa miksanjem. Kada se masa sjedinila, dodati brašno od badema i 2 kašičice ekstrakta od badema. Zatim kašiku po kašiku dodajte prethodno prosejano brašno (meko tip 500).
Kada se smesa lepo sjedinila, na tepsiji na kojoj ste stavili papir za pečenje, vadite kašikom za sladoled kuglice i ređajte na tepsiji (slika ispod). 

Keksići sa bademom (pre pečenja)
Keksiće od badema ukrasiti pre pečenja sa po nekoliko listića od badema. Tepsiju sa keksićima stavite u prethodno ugrejanu pećnicu na 200 C, i pecite ih oko 8 do 10 minuta, ili dok blago ne porumene.
Napomena: Možete i praviti i upola manje, kao dodatak uz popodnevni espresso ili čaj, ali onda vreme pečenja treba da bude takođe malo kraće.
Recept modifkovan sa lokacije: Allreceipes.


Keksići sa bademom
Keksići sa bademom

Нема коментара:

Постави коментар