петак, 4. мај 2018.

Krofnice sa rikotom i limunom

Krofnice sa rikotom i limunom
Nema ništa lepše buditi se uz poj slavuja i ostalih ptica u proleće u prirodi, daleko od gradske vreve. Uz taj umilni zvuk, ideje za nov početak dana naprstosto prirodno dolaze, pa tako i za doručak. Razmišljajući šta bih mogla da spremim, nađoh ovaj recept Bobi Fleja za super mekane, sočne i ukusne krofnice sa rikotom i limunom.

Za ovaj recept potrebno je:
ulje za prženje (u zavisnost od veličine tiganja ili šerpe, potrebno je da imate bar dva prsta ulja u posudi)
3/4 šolje brašna (ja sam koristila tip 400)
2 kašikice praška za pecivo
1 kašikica rendane kore od limuna (ili rendana kora od 1 limuna)
1/4 kašikice soli
1 šolja rikote (ili nekog drugog mladog punomasnog sira, može i u kriškama)
2 velika jaja
3 kašike šećera
2 kašikice ekstrakta vanike
šećer u prahu i kora od limuna za ukrašavanje
marmelada od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća
Napomena: sve ove mere možete pretvoriti u grame, a web lokacija za koverziju ima pregršt, ja ću sa vama ovog puta podeliti ovu: http://www.goodtoknow.co.uk/food/cups-to-grams-converter-87833

Priprema:
Ulje zagrejati na 150 C. U međuvremenu, prosejati brašno i pomešati ga sa praškom za pecivo, solju i korom od limuna. U drugoj posudi, umutiti jaja, zatim dodati šećer, sir i ektstrakt vanile i umutiti mikserom. Kada ste umutili smesu, umešajte je u brašno i blago umutiti mikserom da se svi sastojci sjedine. Kašikom za sladoled ili kašikom vaditi krofnice jednake veličine i kratko peći sa obe strane oko 2 do 3 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Posuti šećerom i služiti uz džem od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća i kafu i ceđenu narandžu. Ništa lepše od ovako slatkog početka dana.

Krofnice sa rikotom i limunom
Krofnice sa rikotom i limunom

Нема коментара:

Постави коментар