уторак, 22. мај 2018.

Mafini sa limunom, svežim ruzmarinom i glazurom

Mafini sa limunom i svežim ruzmarinom
Mafini, limun i ruzmarin, neko bi pomislio, kakva je to kombinacija? Ali limun i ruzmarin su sinonimi za svežinu ukusa, zato sam se i odlučila za ovu kombinaciju i podelim je sa vama. Jer, ponekad treba izaći iz uobičajenih kombinacija i probati nešto novo, a uverićete se i sami, nadam se, da je kombinacija odlična i osvežavajuća.

Za ovaj recept potrebno je (za oko 12 mafina):
Sastojci za mafine:
115 gr putera sobne temperature
2 jaja veća
1 i 3/4 šolje brašna
2 kašikice sitno iseckanog svežeg ruzmarima
1 i po kašikica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 šolja kristal šećera
2 kašikice vanila arome Dr. Oetker
1/2 šolje Meggle slatke pavlake
2 kašikice sitno rendane kore limuna (organskog)
5 kašika soka od limuna

Sastojci za glazuru sa limunom
2 kašike soka od limuna
1/4 šolje šećera u prahu

Mafini sa limunom, svežim ruzmarinom i glazurom

Priprema:
Puter i jaja izvadite iz frižidera i ostavite ih da stoje na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre početka pripreme. U tepsiju poređajte papire za mafine, a pećnicu uključite na 180 C.

U sredne velikoj posudi pomešajte brašno, ruzmarin, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite kratko puter i dodajte mu šećer i vanila aromu. Mutite oko 2 minuta dok se smesa je sjedini. Zatim dodajte jaja, jedno po jedno i dobro izmešajte masu. Dodajte suve sastojke i slatku pavlaku i sve dobro i blago izmešajte miskerom i na kraju dodajte limun koru i limunov sok i opet blago izmešajte mikserom.

Kalupe od mafina u koje ste prethodno stavili korpice punite smesom, otprilike 2/3 korpice i stavite ih pećnicu da se peku oko 25 minuta, odnosno dok ne dobiju boju. Kada se ohlade prelite ih po želji glazurom od limuna. Glazura se pravi tako što se pomešaju dobro kašikicom limunov sok i šećer u prahu. Malo prohlade i preliju preko mafina.

Mafini sa limunom, svežim ruzmarinom i glazurom


Mafini sa limunom, svežim ruzmarinom i glazurom

Нема коментара:

Постави коментар