петак, 8. јун 2018.

Špagete od svežih tikvica sa pestom od rukole i bosiljka

Špagete od svežih tikvica sa pestom od rukole i bosiljka
Leto kuca na vrata, što znači da će biti tikvica na pretek. Ideja i recepat sa njima ima na pretek, a pošto je počeo post i za one koje poste ili su na nekom režimu ishrane predlažem ovaj zanimljiv i osvežavajući recept od svežih tikvica. Ideju sam dobila čitajući jedan Džejmijev recept s tim da sam ga malo prilagodila temi posta, naravno poštujući osnove.

Za ovaj recept potrebno je (za 2 osobe):
4 tikvice
70 do 100 ml maslinovog ulja
100 gr tostiranih badema (može i listića)
1 čen belog luka
nekoliko grančica svežih listova bosiljka
sok od pola 1/2 limuna
200 gr rukole
malo posnog sira za posipanje

Priprema:
Tikvice oljuštite od kore i izrendajte u špagete. To možete sa ovim nožićem koji možete da nađete skoro u svakoj kineskoj prodavnici.
Nožić za "seckanje špageta" od povrća
Špagete stavite u đevđir i pospite sa malo ulja i solju. Nakon 10 minuta ih procedite i prelijte pestom. Pesto ćete napraviti tako što ćete istostirane bademe staviti u blender zajedno sa belim lukom i izblendirati. Zatim ćete dodati listove bosilja i rukole i sok od limuna: Blendirajte i polako dodavajte ulje u masu koja se blendira. Tikvice staviti u tanjih za posluživanje i preliti sa pestom i izrendanim sirom. Ukoliko želite mrsnu varajtu, pospite špagete sa parmezanom. Odlično ide uz neku blagu ribu, kao što je bakalar.

Špagete od svežih tikvica sa pestom od rukole i bosiljka

Špagete od svežih tikvica sa pestom od rukole i bosiljka

Нема коментара:

Постави коментар