уторак, 11. септембар 2018.

Posni mafini sa mladim lukom

Posni mafini sa mladim lukom
Ove mafine sam pravila još u avgustu dok je bio post, ali zbog odmora, i priprema oko njega, ne stigoh da podelim recept. Šteta, jer su tako mekani i fini, i brzo se prave, tako da su idealni za doručak ili pak za večeru. Svejedno je, uživaćete.

Sastojci:
Za testo:
260 gr mekog brašna tip 500 prosejanog
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
300 ml hladne vode (može i pirinčano ili neko drugo mleko)
1 kašičica jabukovog sirćeta ili sirćeta od belog vina
75 ml ulja (maslinovog ili suncokretovog)
1 manja vezica mladog luka
1/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
    Priprema:
    Uključiti rernu na 200 C. U jednog većoj posudi pomešati suve sastojke, brašno, prašak za pecivo, so i dodati iseckan mladi luk i peršun i sve promešati. U drugoj posudi pomešati mokre sastojke, ulje, vodu i sirće. Kada se rerna već ugrejala, pomešati mokre i suve sastojke u ravnomernu smesu i sipati u korpice koje ste prethodno stavili u kalupe za mafine. Peći u pečnici oko 25 do 30 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Kada su gotovi, izvaditi ih iz kalupa na rešetku i ostaviti da se malo prohlade i služiti uz sveže paprike i paradajz. Prijatno!

    Posni mafini sa mladim lukom
    Posni mafini sa mladim lukom

    Posni mafini sa mladim lukom

    Нема коментара:

    Постави коментар