Posni mafini sa mladim lukom |
Sastojci:
Za testo:
260 gr mekog brašna tip 500 prosejanog
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
300 ml hladne vode (može i pirinčano ili neko drugo mleko)
1 kašičica jabukovog sirćeta ili sirćeta od belog vina
75 ml ulja (maslinovog ili suncokretovog)
1 manja vezica mladog luka
1/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
Uključiti rernu na 200 C. U jednog većoj posudi pomešati suve sastojke, brašno, prašak za pecivo, so i dodati iseckan mladi luk i peršun i sve promešati. U drugoj posudi pomešati mokre sastojke, ulje, vodu i sirće. Kada se rerna već ugrejala, pomešati mokre i suve sastojke u ravnomernu smesu i sipati u korpice koje ste prethodno stavili u kalupe za mafine. Peći u pečnici oko 25 do 30 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Kada su gotovi, izvaditi ih iz kalupa na rešetku i ostaviti da se malo prohlade i služiti uz sveže paprike i paradajz. Prijatno!
Posni mafini sa mladim lukom |
Posni mafini sa mladim lukom |
Posni mafini sa mladim lukom |
Нема коментара:
Постави коментар