"Pljeskavice" od tikvica sa tri vrste sira i prilogom od krastavaca i grčkog jogurta |
"Pljeskavice" od tikvica sa tri vrste sira i prilogom od krastavaca i grčkog jogurta |
Sastojci:
Za pljeskavice
1 zelena tikvica (od oko 500 gr), sitno rendana i dobro proceđena
1 jaje
2 kašike parmezana
1/2 šolje izrendanog kačkavalja
1/2 šolje mladog sira u kriški
1 čen belog luka
1 kašika sitno seckanog peršuna
3 pune kašike brašna
1 puna kašika prezli
so, biber po ukusu
1/2 kašike maslinovog ulja i malo putera
Za prilog od krastavaca i grčkog jogurta
1 manji krastavac iseckan
1 čen belog luka
1 pakovanje grčkog jogurta
so, biber
maslinovo ulje
sirće
Priprema:U posudu sipati rendane i dobro oceđene tikvice, 1 jaje, sitno rendani čen belog luka, parmezan, kačkavalj i sir u kriški, peršun, brašno i prezle i sve dobro promešati. Posoliti i pobiberiti i opet promešati. Kašikom za sladoled vaditi smesu i oblikovati pljeskavice i peći u tiganju u koji ste sipali po malo maslinovog ulja i putera, na srednje jakoj vatri dva tri minuta sa svake strane. Kada su gotove, staviti ih na ubrus da upije višak masnoće, i služiti uz prilog od krastavaca i grčkog jogurta koji ćete napraviti tako što ćete sve sastojke pomešati i staviti u frižider da se prohladi i odstoji bar 30 minuta..
"Pljeskavice" od tikvica sa tri vrste sira i prilogom od krastavaca i grčkog jogurta |
"Pljeskavice" od tikvica sa tri vrste sira i prilogom od krastavaca i grčkog jogurta |
zvuci odlicno Silvana, probacu ih :-)
ОдговориИзбришиHvala, probajte, pa javite kako vam je ispalo i kako vam se sviđa i da li može da se možda poboljša? ;)
ОдговориИзбриши