среда, 19. септембар 2018.

Mini "ala pizza" patlidžani

Mini "ala pizza" patlidžani
Jeste, opet patlidžani, kraljevi povrća, nepresušna inspiracija rane jeseni. Ovaj put podeliću sa vama jedno veoma brzo i jednostavno jelo, idealno za večeru, užinu, party, itd... Ukoliko ne nađete ovako male i duguljaste patlidžane, uzmite slobodno veće i isecite ih na kolutiće, s tim da nećete morati toliko dugo da ih u prvoj fazi pečete u rerni jer su bez kore.

Mini "ala pizza" patlidžani

Sastojci (za 4 osobe):
8 malih duguljastih patlidžana, svaki oko 150 grama
Pola konzerve oljuštenog čeri paradajza ili paradajz komadića
2 veća čena belog luka
1/4 kašičice origana
1/2 kašičice sveže majčine dušice
so, biber,
maslinovo ulje  150 gr grčke fete
2 kašike parmezana
rukola
Priprema:
Rernu uljučiti na 200 C. Patlidžane oprati i preseći na pola, posoliti pobiberiti i premazati maslinovim uljem, Patlidžane staviti na tepsiju obloženu papirom za pečenje na koji ste sipali nekoliko kašika vode. Prekrite ih folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peku oko 30 minuta. U manjoj posudi pomešati paradajz, sitno iseckan beli luk, origano i majčinu dušicu i kašiku maslinovog ulja. Kada su patlidžani omekšali i skoro gotovi, izvaditi iz rerne i premazati ih ovom smesom i vratiti u rernu još 5 minuta. U međuvremenu, izrendajte fetu. Izvadite patlidžane, pospite rendanom fetom i parmezanom i pecite još 10-tak minuta. Izvadite patlidžane, prelijte ih sa malo maslinovog ulja i služite uz rukolu sa čeri paradajzom i po želji pospite sa još malo parmezana. Prijatno!

Mini "ala pizza" patlidžani


Mini "ala pizza" patlidžani

Нема коментара:

Постави коментар