петак, 23. новембар 2018.

"Rafaello" kuglice sa Nut Enough Coconut Obsessed kremom

"Rafaello" kuglice sa Nut Enough Coconut Obsessed kremom

Ko ne voli Rafaello kuglice? Svi obožavamo tu kremu fino umotanu hrskavom koricom i sa bademom u sredini. I naravno, ima bezbroj sličnih recepata za domaće odnosno home made Rafaello koje se dele u ajde da kažemo dve osnovne varijante. Ima tu još nekoliko varijanti, nisam ih još isprobala, ali javljam kad isprobam, možda i objavim ako bude dobra, ali vratimo se ovim dvema verzijama. Prva je daleko brojnija, Rafaello pravljene sa mlekom u prahu, i druga verzija manje brojnija sa pudingom. Moja verzija je sa pudingom, ali i neodoljivim Coconut Obsessed kremom, koji ima ukus kao da jedem sveži kokos. Toliko pun, tako da je ove kuglice učinio neodoljivim, pogotovo za moju malu nećakinju Petru, koja ih je smazala samo tako za tili čas, što mi govori da su zaista dobre. Znate kakva su deca, iskrena do bola i veliki kritičari. Osim ovog krema, pravila sam dezerte i sa preostala dva ukusa, Kolač sa malinama i Nut Enough Cocoa Hazelnut Addicted kremom boljim od Nutele i Sicilijanske Kanole sa rikota sirom i Nut Enough Pistachio Hypnotised kremom od pistaća ukusnih kao da smo na Siciliji. Nešto više o proizvodima, možete pročitati na dnu stranice.
I još nešto, moje kuglice nisu sa tradicionalnim bademom, već sa prepečenim lešnicima. A evo i recepta..

"Rafaello" kuglice sa Nut Enough Coconut Obsessed kremom

Sastojci:
2 pudinga od vanile
500 ml mleka
2 kašike šećera
200 gr Nut Enough Coconut Obsessed krema (ili ako nemate 200 gr kokosa)
200 gr bele čokolade
100 gr putera
lešnici za punjenje kuglica.

Priprema:
Zagrejati 500 ml mleka sa dve kašike šećera (odvojiti oko 6 kašika mleka i pomešati sa smesom za puding) i dodati u zagrejano mleko i skuvati kao što kuvate standardni puding. Zatim dodajte Nut Enough Coconut Obsessed krem, belu čokoladu i puter. Dobro izmešajte i ostavite smesu da se ohladi.
Lešnike stavite u srednje zagrejan tiganj i pecite ih dok ne dobiju boju. Nemojte ih prepeći, odnosno da budu crni. Kada se ohlade skinite im koricu koja će se odvojiti.
Kada se smesa ohladila, pravite kuglice (neka budu veličine kao i pravi Rafaello), stavite u sredinu po jedan prepečeni lešnik i uvaljajte ih u kokos. Ostavite ih preko noći u frižideru, a još bolje su ako odstoje bar dva dana u frižideru u dobro zatvorenoj posudi sa poklopcem. Pre služenja ih još jednom uvaljajte u kokos za bolji vizuelni rezultat. Prijatno!


Nut Enough namaz od kokosa

P.S. Nut Enough proizvode možete poručiti na sledećoj FB stranici (samo kliknite na link):
Nut Enough proizvodi

Važno je istaći da su Nut Enough prirodni proizvodi i iz domaće odnosno zanatske radinosti i zaista izuzetno ukusni i bogati pravim proizvodima, te ukoliko ste za zdravu ishranu, ovi proizvodi će biti pravi izbor za vas. Nećete pogrešiti.

 

Нема коментара:

Постави коментар