Braunis sa puterom od kikirikija |
Što se tiče recepta, vrlo je jednostavan, ne peku se dugo, a ukus je božanstven, čokoladno kikirast :) Našla sam ga na blogu Handletheheat, i malo preradila što se tiče sastojaka i količine, i odličan je ispao.
Braunis sa puterom od kikirikija |
100 gr crne čokolade
70 gr noisette čokolade
100 gr putera od kikirikija
70 gr putera
90 gr šećera
2 jaja
1 kašičica Dr. Oetker arome vanile
80 gr brašna
1/4 kašičice soli
kašika/dve putera od kikirikija za punjenje
Priprema:
Rernu uključite na 160 C. U staklenoj posudi kuvanjem na pari otopite crnu čokoladu, noisette čokoladu, puter od kikirikija i puter. I ostavite da se prohladi. U drugoj posudi oko 3 minuta dobro umutite miskerom dva jaja i šećer. Nakon toga dodajte ohlađenu čokoladu sa puterom, so, brašno i aromu vanile. Sve dobro umutite i sipate pola smese u tepsiju, zatim kašiku/dve u zavisnosti od toga koliko želite da stavite kikiriki putera razmažite na polovini smese, a zatim sipajte ostatak smese za braunise u tepsiju koju ste prethodno stavili papir za pečenje ili premazali puterom i pobrašnili. Pecite u rerni oko 35 minuta. Kada budete proveravali čačkalicom da li su braunis gotovi, treba da ostane malo smese na čačkalici, jer ne treba se prepeku i budu suvi, već "vlažni iznutra". Ostaviti ih da se ohlade, iseći i služiti uz kuglu sladoleda od vanile i šumskim voćem. Prijatno!
Braunis sa puterom od kikirikija |
Braunis sa puterom od kikirikija |
Нема коментара:
Постави коментар