Krilca u BBQ sosu |
Već imam jedan objavljen i zaista odličan recept za Orijentalna lepljiva pileća krilca, baš budu onako lepljiva. Recept za krilca u BBQ sosu, su malo drugačija, nisu toliko lepljiva ali zato imaju onaj pravi ukus BBQ sosa. Možete ih poslužiti uz seckan mladi luk, rustični prženi krompir ili pomfrit i pivo. Idealna za ručak ili večeru, ili kao "party" food.
Krilca u BBQ sosu |
1 šolja Heinz kečapa
1/2 šolje svetlo smeđeg šećera
1 kašika Worchestershire sosa
1 kašika jabukovog sirćeta
so, biber
1,2 kg krilaca
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 C. U posudi izmešajte kečap, šećer, Worchestershire sos i jabukovo sirće. Krilca isecite na pola i posolite i pobiberite ih i položite u tepsiju koja ima dno koje se ne lepi. Premažite četkicom krilca sa 2/3 smese i prekrijte folijom i stavite ih u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Nakon toga, skinite foliju i povećajte temperaturu na 220 C i pecite dok ne postanu rumena i dok višak tečnosti ne ispari. Služite uz pržene krompiriće i seckam mladi luk i ostatak sosa u koji možete da umačete krilca.
Додајте натпис |
Нема коментара:
Постави коментар