понедељак, 21. јануар 2019.

Krilca u BBQ sosu

Krilca u BBQ sosu
Od piletine, krilca su mi najomiljeniji deo. Nekako su mi najukusnija kad su hrskava spolja, a mekana iznutra, pa nema ništa lepše od toga. Izuzetno su zahvalna za pripremu na bezbroj načina. Možete ih pohovati, zapeći u rerni, sa premazom, slanim, slatko slanim, da budu glazirana.. itd.
Već imam jedan objavljen i zaista odličan recept za Orijentalna lepljiva pileća krilca, baš budu onako lepljiva. Recept za krilca u BBQ sosu, su malo drugačija, nisu toliko lepljiva ali zato imaju onaj pravi ukus BBQ sosa. Možete ih poslužiti uz seckan mladi luk, rustični prženi krompir ili pomfrit i pivo. Idealna za ručak ili večeru, ili kao "party" food.

Krilca u BBQ sosu
Sastojci (za oko 3 osobe)
1 šolja Heinz kečapa
1/2 šolje svetlo smeđeg šećera
1 kašika Worchestershire sosa
1 kašika jabukovog sirćeta
so, biber
1,2 kg krilaca

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 C. U posudi izmešajte kečap, šećer, Worchestershire sos i jabukovo sirće. Krilca isecite na pola i posolite i pobiberite ih i položite u tepsiju koja ima dno koje se ne lepi. Premažite četkicom krilca sa 2/3 smese i prekrijte folijom i stavite ih u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Nakon toga, skinite foliju i povećajte temperaturu na 220 C i pecite dok ne postanu rumena i dok višak tečnosti ne ispari. Služite uz pržene krompiriće i seckam mladi luk i ostatak sosa u koji možete da umačete krilca.

Додајте натпис

Нема коментара:

Постави коментар