понедељак, 4. фебруар 2019.

Pileći file u kremastom sosu sa limunom i belim vinom

Pileći file u kremastom sosu sa limunom i belim vinom
Ovo jelo često pravim, jer se lako priprema, recept ne zahteva ništa posebno od namirnica, a rezultat je pravo bogatstvo ukusa. Fin i nežni pileći file u kombinaciji sa limunom su prava kombinacija uz dodatak belog luka. Ovo jelo možete poslužiti i za ručak i za laganu večeru, i kad vam dođu gosti.

Sastojci (za 2 do 3 osobe):
1 pileći file
1 kašika brašna
1 kašika putera
1 kašika maslinovog ulja
1 veći čen belog luka
1,5 dl belog suvog vina
pola dl pileće supe
350 ml pavlake za kuvanje
sok od pola limuna i nekoliko kriški limuna
kašika sušenog ili svežeg vlašca
so, biber

Pileći file u kremastom sosu sa limunom i belim vinom
Priprema:
Pileći file iseći na tanje šnicle, istući, posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. U tiganju zagrejati maslinovo ulje i puter i staviti odreske filea da se peku po 3 minuta sa obe strane na srednje jakoj vatri. Izvaditi file, i sipati belo vino, sitno iseckan beli luk i pileću supu i pustiti da uvri i ispari alkohol iz vina. Nakon 5 minuta, sipati sok od limuna i pavlaku za kuvanje i promešati. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati vlašac i opet promešati i dodati meso. Pustiti da se krčka oko 10-tak minuta. Služiti uz pomfrit ili hleb i asjberg salatu.

Pileći file u kremastom sosu sa limunom i belim vinom


Pileći file u kremastom sosu sa limunom i belim vinom

Нема коментара:

Постави коментар