четвртак, 25. јануар 2018.

Orijentalna lepljiva pileća krilca

Orijentalna lepljiva pileća krilca
Od čitavog pileta, krilca naprosto najviše volim da jedem i za mene su nepresušan izvor inspiracije kada je reč o pripremi krilaca sa raznim sosovima, prelivima i umacima, ali i klasično pečenih krilaca. Za danas sam vam pripremila orijentalna lepljiva krilca, i ovo je mogu vam obećati, početak čitavog serijala recepata, kao i sa ćufticama, vezano za pileća krilca u kojima ćemo otkrivati nove ukuse i načine pripreme. Ova i ovakva krilca odlična su kako za ručak ili večeru, ali i za tzv "party food" gde ih možete servirati prepolovljena uz raznorazne salate ili dipove (sosove). Pa da krenemo sa pripremom :).

Sastojci (za dve osobe):
12 krilaca (je oko 1 kg)
1/2 šolje (oko 75 gr) svetlog smeđeg šećera (pošto ga nisam imala, uzela sam pola tamnog i pola belog)
sok od 2 manja ili jednog velikog sočnog limuna
đumbir dužine oko 2 do 3 cm izrendan na sitno
2 kašike soja sosa
1/4 šolje sosa od ribe (fish sauce, ima ga u Maxiju, Metrou itd.)
po želji tucane ljute paprike, u zavisnosti koliko ljuto želite da krilca budu

Priprema:
Rernu zagrejte na 150 C. U većoj posudi pomešajte šećer, limunov sok, soja sos, fish sos i ostavite 2 minuta dok se šećer ne rastopi, dodajte sitno izrendan đumbir i tucanu ljutu papriku. Promešajte sve sastojke i umačite krilca u smesu i ređajte ih u tepsiju. Višak sosa prelijte preko krilaca i prekrijte tepsiju alu folijom i pecite u rerni na 150 C oko sat vremena. Nakon sat vremena kad su krilca omekšala i polu "skuvana", temperaturu povećajte na 225 i nastavite peći krilca još 30 tak minuta povremeno ih okrećući. Kada su gotova, služite uz seckani mladi luk, a kao prilog može lepo da ide neka lagana ajsberg salata, rotkvice.

Orijentalna lepljiva pileća krilca


Нема коментара:

Постави коментар