понедељак, 29. март 2021.

Posna "lenja pita" sa malinama


Posna "lenja pita" sa malinama


Kad kažemo lenja pita, odmah pomislimo na onu starinsku finu sa mašću i jabukama. Ova koju delim sa vama je posna i sa malinama i zaista je fina i ukusna i brzo se jako pravi. Glavni sastojak su ovsene pahuljice, malo badema i njeno veličanstvo malina, a od šećera korišćen je kokosov, u malim količinama. Pomešate sve sastojke za testo i fil i onda samo ređate, ništa više, brzo i lako. Pa krenimo...


Posna "lenja pita" sa malinama

A pored ovog, možda će vam se dopasti još posnih kolača kao što su:

Posna "lenja pita" sa malinama

Sastojci (za 9 kocki):
Za testo:
155 gr ovsenih pahuljica
100 gr mlevenih badema ili bademovog brašna
4 kašike kokosovog šećera
1 kafena kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
100 gr otopljenog kokosovog ulja
1 kašika rendane limunove korice

Za fil:
300 gr otopljenih malina
1 supena kašika limunovog soka
1 kafena kašičica rendane limunove korice
2 pune kašike kokosovog šećera
2 pune kašike gustina
prstohvat soli

Posna "lenja pita" sa malinama


Priprema:
U posudi pomešati sve sastojke za testo, a oko dve trećine mase utisnuti u kalup veličine 18 x 18 koji ste prethodno obložili sa pek papirom.
U drugoj posudi pomešati sve sastojke za fil i premazati preko kore, te ravnomerno posuti preko fila ostatak smese za testo. Peći u zagrejanoj pećnici na 180 C oko 35 do 40 minuta. 
Sačekati da se sasvim ohladi, pa tek onda seći na kocke.

Napomena: Umesto malina, možete koristiti i višnje, borovnice, jagode, odnosno voće po izboru..

Posna "lenja pita" sa malinama

Posna "lenja pita" sa malinama


Нема коментара:

Постави коментар