Posna "lenja pita" sa malinama |
Kad kažemo lenja pita, odmah pomislimo na onu starinsku finu sa mašću i jabukama. Ova koju delim sa vama je posna i sa malinama i zaista je fina i ukusna i brzo se jako pravi. Glavni sastojak su ovsene pahuljice, malo badema i njeno veličanstvo malina, a od šećera korišćen je kokosov, u malim količinama. Pomešate sve sastojke za testo i fil i onda samo ređate, ništa više, brzo i lako. Pa krenimo...
Posna "lenja pita" sa malinama |
A pored ovog, možda će vam se dopasti još posnih kolača kao što su:
- Kupina limun torta
- Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
- Veganski skonsi sa kokosom i malinama
- Veganske slatke kriške od palente i lešnika
- Pita kocke sa jagodama
- Praznične posne jelkice sa glazurom od limuna
- Posne boščice
- Rustična posna galeta sa višnjama
- Američki posni tart sa malinama
- Energetske loptice sa urmama, kikiriki puterom i malinama
- Posni keksi od kakaa i pistaća
- Posne krofne (a la prste da poližeš)
- Kikiriki štangle
- Pivčići
- Posni mafini sa limunom
- Zdrava Twix čokoladica
- Vegan brownie
Sastojci (za 9 kocki):
Za testo:
155 gr ovsenih pahuljica
100 gr mlevenih badema ili bademovog brašna
4 kašike kokosovog šećera
1 kafena kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
100 gr otopljenog kokosovog ulja
1 kašika rendane limunove korice
Za fil:
300 gr otopljenih malina
1 supena kašika limunovog soka
1 kafena kašičica rendane limunove korice
2 pune kašike kokosovog šećera
2 pune kašike gustina
prstohvat soli
Priprema:
U posudi pomešati sve sastojke za testo, a oko dve trećine mase utisnuti u kalup veličine 18 x 18 koji ste prethodno obložili sa pek papirom.
U drugoj posudi pomešati sve sastojke za fil i premazati preko kore, te ravnomerno posuti preko fila ostatak smese za testo. Peći u zagrejanoj pećnici na 180 C oko 35 do 40 minuta.
Sačekati da se sasvim ohladi, pa tek onda seći na kocke.
Napomena: Umesto malina, možete koristiti i višnje, borovnice, jagode, odnosno voće po izboru..
Нема коментара:
Постави коментар