уторак, 11. август 2020.

Slani plazma cheesecake


Slani plazma cheesecake
Kad dođe avgust, ja samo tražim recepte za jela koja se ne peku ili ne kuvaju, jer ne volim previše da zagrevam kuću i gledam da obroci budu što jednostavniji, lakši i osvežavajući, a to osvežavajuće uvek dolazi iz frižidera :). Tako sam i osmislila ovaj slani plazma cheesecake, tako je podloga napravljena od slane plazme i putera i pavlake, a deo sa sirom, od nekoliko vrsta sireva i proizvoda od sira. Naravno, brzo se pravi, a ukus - savršena je, zaista, i jako lepo ide uz jednostavnu paradajz salatu sa lukom.
Slani plazma cheesecake
Sastojci (za manji kalup od 18 cm):
Za podlogu:

140 gr slane plazme maslina
60 gr istopljenog puter 
kašika kiselog mleka ili pavlake 

Za fil:
1 veće pakovanje krem sira Moja kravica
1 pakovanje cottage sira (Lidl)
1 pakovanje sira za mazanje sa belim lukom (Lidl)
5 gr želatina
2 kašike vode
Kašika vlašca (svežeg ili suvog)

Slani plazma cheesecake
Priprema:
Sastojke za fil sipati u secka i dobro sjediniti. Smesu sipati u kalup i poravnati je, a zatim staviti u frižider da se prohladi i stvrdne.
Smesu za fil napraviti tako što ćete sve sastojke sipati opet u secka i sjediniti. Neće vam trebati puno vremena se smesa sjedini. 
U međuvremenu pomešati 2 kašike vode sa želatinom i pustiti da smesa nabubri. Kad je nabubrila, blago je zagrejati dok se smesa ne otopi i sipati u smesu za fil koja je prethodno izmiksana i još malo izmiksati da se sastojci sjedine.
Smesu sipatu u kalup i staviti da se ohladi bar jedno sat vremena, a naravno može i više. 
Služiti uz salatu od paradajza sa lukom ili samostalno, po želji.

Napomena: Ukoliko nemate više vrsta krem sireva, slobodno budite kreativni i upotrebite samo Moja kravica ili Filadelfiju ili ona koji imate ili koristite.

Slani plazma cheesecake

Нема коментара:

Постави коментар