Slani plazma cheesecake |
Slani plazma cheesecake |
Za podlogu:
140 gr slane plazme maslina
60
gr istopljenog puter
kašika kiselog mleka ili pavlake
Za fil:
1 veće pakovanje krem sira Moja kravica
1 pakovanje cottage sira (Lidl)
1 pakovanje sira za mazanje sa belim lukom (Lidl)
5 gr želatina
2 kašike vode
Kašika vlašca (svežeg ili suvog)
Slani plazma cheesecake |
Priprema:
Sastojke za fil sipati u secka i dobro sjediniti. Smesu sipati u kalup i poravnati je, a zatim staviti u frižider da se prohladi i stvrdne.
Smesu za fil napraviti tako što ćete sve sastojke sipati opet u secka i sjediniti. Neće vam trebati puno vremena se smesa sjedini.
U međuvremenu pomešati 2 kašike vode sa želatinom i pustiti da smesa nabubri. Kad je nabubrila, blago je zagrejati dok se smesa ne otopi i sipati u smesu za fil koja je prethodno izmiksana i još malo izmiksati da se sastojci sjedine.
Smesu sipatu u kalup i staviti da se ohladi bar jedno sat vremena, a naravno može i više.
Služiti uz salatu od paradajza sa lukom ili samostalno, po želji.
Napomena: Ukoliko nemate više vrsta krem sireva, slobodno budite kreativni i upotrebite samo Moja kravica ili Filadelfiju ili ona koji imate ili koristite.
Slani plazma cheesecake |
Нема коментара:
Постави коментар