понедељак, 31. август 2020.

"Gaspačo" od krastavaca

"Gaspačo" od krastavaca
Ovaj fini, hladni napitak iliti hladna supa od krastavaca će vas okrepiti i osvežiti u vrelim letnjim danima,kao što je ovaj danas.Priprema se tako što se sirove namirnice izblendiraju, sjedine i ohlade pre služenja.
Gaspaćo je tradicionalna supa od paradajza karakteristična za Španiju i Portugal, a njena se priprema razlikuje u zavisnosti od oblasti iz koje potiče. Tradicionalno se pravi od paradajza, a nije nepoznanica da se pravi i od krastavaca, kao što je u mom slučaju.
Pored ovog recepta za supe čorbe i gaspačo, na blogu možete pronaći i...

"Gaspačo" od krastavaca

Sastojci:
1 kašika seckanog srebrenjaka ili mladog luka
1 manji čen belog luka
1 veći krastavac, oljušten od kore i semenki
1/2 šolje svežeg peršuna ili mirođije, po želji
1- 2 kašike soka od limete (ili limuna)
1 šolja grkog jogurta
1/4 šolje milerama ili kisele pavlake
3/4 kašičice soli
1/4 kašičice belog bibera mlevenog
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašika maslinovog ulja

"Gaspačo" od krastavaca

Priprema:
Krastavac oljuštiti i izvaditi mu seme.
Sve sastojke sipajte u blender i blendirajte dok ne dobijete finu glatku masu i dok se sav krastavac ne usitni.
Smesu presuti u neku šerpu ili plastičnu ili staklenu kutiju i staviti u frižider da se ohladi i sastojci sjedine. Služiti hladno ukrašeno peršunovim listom i sitno seckanim krastavcima, ili po želji.
Može se služiti uz neke krekere ili pecivo.

"Gaspačo" od krastavaca


Нема коментара:

Постави коментар