уторак, 22. фебруар 2022.

Trouglići sa bundevom i maskarponeom

Trouglići sa bundevom i maskarponeom

Bundeva je nezaobilazna namirnica u jesenjem i zimskom periodu koja je veoma uskusna, a istovremeno i niskokalorična i veoma zdrava, bogata je vitaminom A i C i lako je svarljiva. Bundeva se može konzumirati sirova, kuvana, pečena ili pržena. Pored mesnatog dela, koriste se i njene semenke kojih ima mnogo s obzirom na ukupnu masu ploda.  Od nje možete napraviti štošta, i slana i slatka jela. Za ovaj put sam pripremila ove preukusne trougliće punjene bundevom, krem sirom i mascarponeom. Veoma su ukusni i brzo se prave. A  na blogu možete naći još recepata, čiji je glavni sastojak - bundeva, kao što su:

Trouglići sa bundevom i maskarponeom

Sastojci (za oko 12 do 15 trouglića):
6 do 8 listova kora za pite (u zavisnosti od veličine kora)
200 gr rendane bundeve
150 gr mascarponea
100 gr krem sira (moja kravica)
pola kašičice cimeta
4 supene kašike šećera
2 do 3 supene kašike putera, otopljenog
prah šećer za posipanje

Trouglići sa bundevom i maskarponeom


Priprema:
U činiji dobro pomešati rendanu bundevu, krem sir, mascarpone, šećer i cimet u kompaktnu masu. Pećnicu zagrejte na 185 stepeni, a tepsiju obložite pek papirom. 
Od kora za pite i gibanice napravite pravougaonike širine oko 7 - 8 cm. Za svaki od trouglića vam treba po 2 pravouganika. Svaki od pravouganika premažite puterom i stavite jedan na drugi. Uži deo okrenite prema sebi, dok duži stoji uspravno. Razmažite duž dve trećine trake oko dve kašičice smese. Sada uzmite donji desni kraj pravougaonika koji je bliže vama i presavijte ga dijagonalno ka desnom od čega će se napraviti trougao. Zatim donji levi ugao tog trougla presavijte na gore, kako bi se napravio drugi, i tako redom dok ne dođete do kraja pravougaonika. Trebalo bi na tu dužinu da imate oko 4 presavijena trougla, a višak kore presavijte i zalepite puterom za trougao. Trougliće ređajte u tepsiju i pecite oko 15 do 20 minuta, odnosno dok ne budu gotovi ili dobili zlatno žutu boju. Kada su gotovi, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo prohlade i zatim pospite prah šećerom i služite. Ukusni su i topli i hladni.
Prijatno!

Trouglići sa bundevom i maskarponeom


Нема коментара:

Постави коментар