Kao što napisah u prethodnom postu, krenulo je vreme slava, evo još jednog zanimljivog i ukusnog predjela za svečanu trpezu. Može biti posno i mrsno, ja sam pravila u posnoj verziji i zaista je odličan i lagan, a za posnu verziju pogledajte samo u napomenama. Probajte je, odlična je i nadasve osvežavajuća.
Sastojci:
1 celer srednje veličine
2 srednje velike jabuke greni smit
100 gr posnog Thomy majoneza
1/2 šolje mlevenog slanog pečenog kikirikija
sok od 1 manjeg limuna
1 supena kašika proprženog susama
so, biber po ukusu
Priprema:
Oljušte celer izrendajte na rende ili u multipraktiku na što sitnije. Jabuke takođe oljuštite i izrendajte i zatim poprskajte limunovim sokom. Dodajte celer posolilte i pobiberite i promešajte. Zatim dodajte susam, kikiriki i majonez i sve dobro izmešajte, rashladite u frižideru i poslužite.
Prijatno vam bilo i uživajte :)
Sastojci:
1 celer srednje veličine
2 srednje velike jabuke greni smit
100 gr posnog Thomy majoneza
1/2 šolje mlevenog slanog pečenog kikirikija
sok od 1 manjeg limuna
1 supena kašika proprženog susama
so, biber po ukusu
Priprema:
Oljušte celer izrendajte na rende ili u multipraktiku na što sitnije. Jabuke takođe oljuštite i izrendajte i zatim poprskajte limunovim sokom. Dodajte celer posolilte i pobiberite i promešajte. Zatim dodajte susam, kikiriki i majonez i sve dobro izmešajte, rashladite u frižideru i poslužite.
Prijatno vam bilo i uživajte :)
Нема коментара:
Постави коментар