понедељак, 3. јун 2019.

Juneći burgeri sa BBQ sosom

Juneći burgeri sa BBQ sosom
Da li ste znali da se po originalnom receptu, burgeri prave od 100 % junećeg mesa od buta i vrata u razmeri 80 % čisto meso i 20 % masnoće i prava su poslastica za ljubitelje mesa, dok se pljeskavice prave od mešavine svinjetine i govedine uz dodatak začina, soli, bibera, crnog luka, papričica. Zbog toga možemo reći da je burger zdravija varijanta. Ja sam ove moje fine oblikovane nabavila u mesari Prlemeathouse koja se nalazi na Bajlonijevoj pijaci, i zaista imam samo reči hvale, kako za vrhunski kvalitet mesa iz domaće proizvodnje, tako i za savete kojih ne manjka kako da parče mesa koje ste kupili najbolje iskoristite i izvučete ono najbolje iz njega i dobijete savršen ukus. Po mom skromnom mišljenju, to možete dobiti samo od istinskog ljubitelja mesa i mesnih prerađevina. Pored ovih burgera, kod Prleta možete nabaviti odlično jagnjeće meso (isprobano, uskoro i recept), Baby backribs u bbq sosu i još mnogo toga, kad vam Prle kaže :). Za više ifnormacija, pogledajte FB stranicu PrleMeathouse.
Kao rezultat, dobila sam savršeno pripremljene burgere, od čistog mesa bez ikakvih dodataka, a što se tiče ukusa, ovi su mnogo bolji i ukusniji nešto što sam ih bilo gde jela i zaista, i ovo nije samo moj komentar, već i drugih koji su ga probali ovako pripremljene. Naravno, pekla sam ih na roštilju, jer je tako mnogo bolje. Što se tiče pripreme kod kuće, izbegavajte pečenje na ulju, a kao zamenu, preporučujem vam gusani odnosno liveni tiganj ili onaj pogodan za gril pečenje. Samo ih premažite sa malo ulja i pecite. Pa krenimo u pripremu.

Juneći burgeri sa BBQ sosom

Sastojci:
4 juneća burgera
4 peciva za burgere
4 lista zelene salate
4 kolutova crnog luka
4 manja paradajza
4 listića sira gauda 

Beli i bbq sos za burgere
Sosevi za burgere:
Beli sos

80 gr Dijamant majoneza sa mladim lukom 
1 velika kašika pavlake 
1 puna kašičica senfa

Sve sastojke promešati kašikom

BBQ sos
1 šolja kečapa blagog
2 velika čena belog luka sitno isteckanog
2 kašike smeđeg šećera
1 kašika maple sirupa
2 kašike ravne vočerster sosa
1 i po kašičica ravna jabukovog sirćeta
1 kašičica slatke aleve paprike
veći prstohvat krupnije mlevenog crnog bibera

Sve sastojke promešati kašikom
Juneći burgeri sa BBQ sosom

Priprema:
Juneće burgere izvadite iz frižidera bar pola sata pre pečenja i premažite ih pre samog pečenja sa bbq sosom sa četkicom i stavite na roštilj da se peku. Svaki put kada ih okrenete, opet ih premažite slojem BBQ sosa i pecite dok ne budu gotovi. Burgere prvo stavite na jaču vatru na oko 2 minuta sa svake strane, a nakon toga na slabiju i pecite u zavisnosti od toga koliko želite da budu pečeni. Obično je za well done oko 6,7 minuta sa svake strane. 
U međuvremenu, pecivo za burgere stavite vrlo kratko na rešetku roštilja da se prepeku, a zatim premažite donji deo sa bbq sosom, a gornji deo sa belim sosom. Na donji deo posložite listove zelene salate i par kolutova luka, a na njih stavite burger i odgore nekoliko manjih kolutova ili jedan veći tanko sečenog paradajza i od gore stavite gornji deo peciva i sve pričvrstite sa bambus fingerfood štapićima. Služite uz pomfrit (domaći ili kupovni) i još malo salate ukoliko želite i oba sosa za dodatno poboljšanje ukusa.

Juneći burgeri sa BBQ sosom

Нема коментара:

Постави коментар