Kremasti curry od ćuretine, manga i kokosovog mleka |
Kremasti curry od ćuretine, manga i kokosovog mleka |
600 gr ćurećeg mesa iseckanog na kockice
1/2 iseckanog crnog luka
2 veća manga oljuštena i iseckana na sitnije kockice
1 konzerva kokosovog mleka
šolja basmati pirinča
1 kašika ulja
nekoliko listova svežeg korijandera za ukrašavanje
Za smesu začina:
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1/2 kašičice paprike aleve
1/2 kašičice belog luka u granulama
1/2 kašičice mlevenog korijandera
1 kašičica kumina
1 kašičica kurkume
Kremasti curry od ćuretine, manga i kokosovog mleka |
Na umerenoj vatri na ulju i u većem tiganju propržite ćuretinu dok ne dobije zlatnu boju. Kada je ćuretina gotova, dodajte crni luk i dinstajte ga dok ne omekša. Zatim dodajte smesu začina i mango iseckan na kockice i mešajte. Začinite solju i biberom po ukusu i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte kokosovo mleko, sve dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri još 45 minuta.
U međuvremenu, šolju pirinča skuvajte u dve šolje posoljene vode. Kada je pirinač skuvan, odnosno kada je upio svu vodu, skinite ga sa vatre i iscedite i u cediljki dobro isperite hladnom vodom. Tako opran vam se nikad neće lepiti i biće veoma rastresit.
Kada je kari gotov služite ga na pirinču i pospite sa seckanim listom svežeg korijandera. Prijatno!
Kremasti curry od ćuretine, manga i kokosovog mleka |
Нема коментара:
Постави коментар