уторак, 24. март 2020.

Namaz od tunjevine

Namaz od tunjevine
U doba korone, treba se snalaziti, ne možemo svaki čas u prodavnicu, ali zato sam sigurna da svako od nas ima zalihu konzerve od tune. Jedna od njih je nesumnjivo i tunjevina. Za danas sam vam pripremila jedan fini, brzi namaz od tunjevine, a može da bude i posna i mrsna verzija, u zavisnosti od toga koji majonez koristite. Ova moja koju sam pravila je posna verzija, a vi umesto posnog majoneza, možete dodati mrsni.
Pored ove fine i ukusne namaza ili paštete, na mom blogu možete pronaći sledeće fine posne namaze:
Portugalska pašteta od sardina
Posna ruska na moj način
Namaz sa tunjevinom i kikirikijem
Salata sa celerom i jabukom

Namaz od tunjevine
Sastojci:
1 konzerva tune
1 glavica crnog luka (manja)
2 čena belog luka (manja)
50 gr posnog majoneza Thomy
50 gr Thomy Tartar posnog majoneza
sok pola limuna
so, biber

Namaz od tunjevine
Priprema:
Tunjevinu, luk i beli luk i soko do limuna sipati u multipraktik i miksati dok se sastojci ne usitne i spoje u finu pastu, zatim dodati majonez i sve još jednom kratko izmiksati. Izvaditi smesu u činiju i promešati je i služiti uz prepečen tost i zelenu salatu ili sekcane krastavce ili rotkvicu.

Napomena:
Ukoliko želite mrsnu verziju, uzmite majonez sa jajima i tartar majonez.

Namaz od tunjevine

Нема коментара:

Постави коментар