четвртак, 23. јул 2020.

Fejk karbonara

Fejk karbonara
Ova fina i neodoljiva testenina u kremastom sosu sa slaninom naprosto će vas oboriti s nogu, prvo svojom jednostavnošću, a zatim ukusom. Pošto nisam imala jaja kod kuće, a pala mi je na pamet karbonara, došla sam na ideju da napravim ovu fejk karbonaru, znači skoro sve isto, samo umesto umućenih jaja ide krem za kuvanje, i to je to. Naravno, što se tiče vremena, nije zahtevna, a takođe nije ni komplikovana da se napravi i kada je toplo, kao što je to sada, nećete mnogo zagrejati kuću, a dobićete sjajan obrok. 
Za ovaj fini fejk karbonara sos potrebni su vam potrebni luk, beli luk, slaninica, krema za kuvanje i dosta peršuna i parmezan i to je to. Naravno, da bi testenina bila dobra, potrebno je uzeti kvalitetnu. Preporučujem vam Barillu,zaista je fina, ne raspada se i ukusna je.

Za još ideja sa testeninom, pogledajte i...

Sastojci:
200 gr špageta (u mom slučaju Barilla no 3 ili 5)
1 do 2 kašike maslinovog ulja od komine
1 glavica crnog luka sitno seckanog
1 čen belog luka sitno seckanog
80 gr sitno secnake domaće slanine
250 ml kreme za kuvanje
so, biber po želji
1 dl vode u kojoj se kuvala testenina
1 veća vezica svežeg perušna sitno seckanog
parmezan po želji

Priprema:
Špagete skuvati prema uputstvu proizvođača, a kada su gotove procediti ih i isprati sa hladnom vodom i ostaviti po strani.
U dubljem tiganju na maslinovom ulju prodinstati slaninicu pa dodati crni i beli luk i dinstati na laganoj vatri nekoliko minuta. Zatim dodati krem za kuvanje i vodu u kojoj se kuvala testenina, posoliti i pobiberiti i pustiti na tihoj vatri da se ukuva sos nekih 5 minuta. Pred kraj dodati sitno seckan peršunov list i parmezam. Sve sastojke dobro sjediniti i kuvati još minut, dva i služiti sa još posutog parmezana.

Fejk karbonara

Нема коментара:

Постави коментар