Fejk karbonara |
Za ovaj fini fejk karbonara sos potrebni su vam potrebni luk, beli luk, slaninica, krema za kuvanje i dosta peršuna i parmezan i to je to. Naravno, da bi testenina bila dobra, potrebno je uzeti kvalitetnu. Preporučujem vam Barillu,zaista je fina, ne raspada se i ukusna je.
Za još ideja sa testeninom, pogledajte i...
200 gr špageta (u mom slučaju Barilla no 3 ili 5)
1 do 2 kašike maslinovog ulja od komine
1 glavica crnog luka sitno seckanog
1 čen belog luka sitno seckanog
80 gr sitno secnake domaće slanine
250 ml kreme za kuvanje
so, biber po želji
1 dl vode u kojoj se kuvala testenina
1 veća vezica svežeg perušna sitno seckanog
parmezan po želji
Priprema:
Špagete skuvati prema uputstvu proizvođača, a kada su gotove procediti ih i isprati sa hladnom vodom i ostaviti po strani.
U dubljem tiganju na maslinovom ulju prodinstati slaninicu pa dodati crni i beli luk i dinstati na laganoj vatri nekoliko minuta. Zatim dodati krem za kuvanje i vodu u kojoj se kuvala testenina, posoliti i pobiberiti i pustiti na tihoj vatri da se ukuva sos nekih 5 minuta. Pred kraj dodati sitno seckan peršunov list i parmezam. Sve sastojke dobro sjediniti i kuvati još minut, dva i služiti sa još posutog parmezana.
Fejk karbonara |
Нема коментара:
Постави коментар