Što se tiče sastojaka, ova salata je jednostavna, ali efektna. Ide tunjevina iz konzerve, sveži krastavac, crni luk, so, biber, peršun, veganski krem sir i kari, koji čitavoj salati daje specifičan ukus.
Što se tiče čuvanja i služenja, najbolja je kad se služi hladna, i naravno može da stoji u frižideru i da se napravi za nekoliko dana, a od testenine predlažem fine Barilla Penne Rigate ili neku sličnu pastu.
Pa krenimo...
![]() |
Veganski krem sir |
400 gr testenine Penne Rigate ili neke slične
2 konzerve tunjevine (kvalitetnije u salamuri)
1 srednje velika glavica sitno seckanog crvenog luka
1 veliki sveži krastavac iseckan na sitnije kockice
100 gr krem sira Creamy Violife
100 gr belog sirea Violife
so, biber po ukusu
vezica peršuna, sitno seckanog
puna kašičica karija
![]() |
Posna obrok salata sa tunjevinom, krastavcem i karijem |
Testeninu skuvati prema uputstvu proizvođača, zatim isprati hladnom vodom i ostaviti da se prohladi.
U međuvremenu isekati crni luk i krastavac.
Otvoriti konzerve i usitnjenu tunjevinu zajedno sa lukom i krastavcem dodati u testeninu.
Zatim dodati krem sir i usitnjeni beli veganski sir, so biber i kari i sve dobro promešati. Proveriti da li je sve dobro začinjeno i na kraju dodati peršun i još jednom promešati i služiti kao obrok salatu.
Napomena: pre služenja se može ostaviti u frižideru na neki pola sata da se dodatn prohladi.
Нема коментара:
Постави коментар