петак, 10. јул 2020.

Posna obrok salata sa tunjevinom, krastavcem i karijem

Posna obrok salata sa tunjevinom, krastavcem i karijem

Ovu obrok salatu sam osmislila pre više od decenije, i pravim je uvek kad je toplo i kad baš ne želim da kuvam i kad želim brz i kvalitetan i nadasve ukusan obrok. Ova salata ima sve ove karakteristike, s tim da je ovo posna verzija, koja je ukusna kao i mrsna.
Što se tiče sastojaka, ova salata je jednostavna, ali efektna. Ide tunjevina iz konzerve, sveži krastavac, crni luk, so, biber, peršun, veganski krem sir i kari, koji čitavoj salati daje specifičan ukus.
Što se tiče čuvanja i služenja, najbolja je kad se služi hladna, i naravno može da stoji u frižideru i da se napravi za nekoliko dana, a od testenine predlažem fine Barilla Penne Rigate ili neku sličnu pastu.
Pa krenimo...

Veganski krem sir

Sastojci (za oko 4 osobe):
400 gr testenine Penne Rigate ili neke slične
2 konzerve tunjevine (kvalitetnije u salamuri)
1 srednje velika glavica sitno seckanog crvenog luka
1 veliki sveži krastavac iseckan na sitnije kockice
100 gr krem sira Creamy Violife
100 gr belog sirea Violife
so, biber po ukusu
vezica peršuna, sitno seckanog
puna kašičica karija

Posna obrok salata sa tunjevinom, krastavcem i karijem
Priprema:
Testeninu skuvati prema uputstvu proizvođača, zatim isprati hladnom vodom i ostaviti da se prohladi.
U međuvremenu isekati crni luk i krastavac.
Otvoriti konzerve i usitnjenu tunjevinu zajedno sa lukom i krastavcem dodati u testeninu.
Zatim dodati krem sir i usitnjeni beli veganski sir, so biber i kari i sve dobro promešati. Proveriti da li je sve dobro začinjeno i na kraju dodati peršun i još jednom promešati i služiti kao obrok salatu.

Napomena: pre služenja se može ostaviti u frižideru na neki pola sata da se dodatn prohladi.

Posna obrok salata sa tunjevinom, krastavcem i karijem

Нема коментара:

Постави коментар