понедељак, 20. јул 2020.

Džem od malina

Džem od malina
Maline su mi omiljeno voće, jednostavno obožavam ih u svakom obliku. Nije ni čudo što ih toliko volim, jer su čuvari zdravlja i lepote, a zovu ih još i crveno zlato. Jačaju imunitet, odlične kod stomačnih bolesti i regulisanja krvnog pritiska.
Da ih volim u svakom obliku, vidi se po još recepata sa malinama koje možete pronaći na mom blogu. Ako probate nešto od ovoga, obavezno mi javite kako vam se dopalo..
Za ovaj put delim sa vama jedan izuzetno jednostavan recept za džem sa malinama, a ukus je fantastičan, nećete pogrešiti ako ga napravite ovako. Potrebne su vam samo maline i šećer u razmer 3 prema 1 i to je to, i oko 45 minuta laganog kuvanja i povremenog mešanja i to je to.
Količina od 2 kg je dovoljna za 3 tegle srednje veličine.

Džem od malina
Sastojci:
2 kg malina
650 gr kristal šećera

Priprema:
Maline i šećer sipati u veću šerpu i promešati. Uključiti šporet i pustiti ih da tek, tek provre i onda spustiti na tihu vatru i lagano ih krčkati oko 45 minuta do sat vremena dok se maline ne raspadnu i zgusnu.
Gustinu ćete proveriti tako što ćete izvaditi manju količinu na tanjirić i ostaviti da se malo prohladi i proveriti gustinu, i to je to. Kad je gotov ostaviti da se prohladi.
U međuvremenu uzeti tegle, oprati ih i staviti u rernu na oko 90 C oko 30 minuta na sterilizaciju.
Kada su sterilisane, izvaditi ih iz rerne, malo prohladiti i puniti sa džemom. Dobro ih zatvoriti i okrenuti i ostaviti tako do ujutro i nakon toga su spremne za konzumiranje.
Ovako pripremljen džem možete koritistiti za razne poslastice.
Prijatno!

Napomena: Ukoliko su maline kiselije, slobodno stavite još malo šećera, recimo oko 20 do 30 gr po kg.
Napomena: Ukoliko želite da je džem baš gust, kuvajte duže, bar dva sata ili dodajte džemfix. Ova moja verzija je bez dodataka i nije super gusta.

Džem od malina



Нема коментара:

Постави коментар