Džem od malina |
Da ih volim u svakom obliku, vidi se po još recepata sa malinama koje možete pronaći na mom blogu. Ako probate nešto od ovoga, obavezno mi javite kako vam se dopalo..
- Tartalete sa ganašom i malinama
- Kolač sa malinama i Nut Enough cocoa kremom i lešnicima
- Američki posni tart sa malinama
- Veganski skonsi sa malinama
- Energetske loptice sa urmama, kikiriki puterom i malinama ž
- Mini cheesecakes sa domaćim sirom
Količina od 2 kg je dovoljna za 3 tegle srednje veličine.
Džem od malina |
2 kg malina
650 gr kristal šećera
Priprema:
Maline i šećer sipati u veću šerpu i promešati. Uključiti šporet i pustiti ih da tek, tek provre i onda spustiti na tihu vatru i lagano ih krčkati oko 45 minuta do sat vremena dok se maline ne raspadnu i zgusnu.
Gustinu ćete proveriti tako što ćete izvaditi manju količinu na tanjirić i ostaviti da se malo prohladi i proveriti gustinu, i to je to. Kad je gotov ostaviti da se prohladi.
U međuvremenu uzeti tegle, oprati ih i staviti u rernu na oko 90 C oko 30 minuta na sterilizaciju.
Kada su sterilisane, izvaditi ih iz rerne, malo prohladiti i puniti sa džemom. Dobro ih zatvoriti i okrenuti i ostaviti tako do ujutro i nakon toga su spremne za konzumiranje.
Ovako pripremljen džem možete koritistiti za razne poslastice.
Prijatno!
Napomena: Ukoliko su maline kiselije, slobodno stavite još malo šećera, recimo oko 20 do 30 gr po kg.
Нема коментара:
Постави коментар