четвртак, 1. октобар 2020.

Trouglići od kora sa sirom i kulenom

Trouglići od kora sa sirom i kulenom

Jela u kojima se koriste kore su baš zahvalna, a moj omiljeni oblik kako ih pravim su definitivno trouglići. Više volim ovako da ih pravim, nego urolane kao pitu. Nekako mi je veličina potaman, dovoljna za zalogaj, dva, pa su nekako za svaku priliku, bilo svečana ili ne, a i mogu da ih napravim koliko mi treba. Odličan su predlog za slave, rođendane, kao party food.

Inaeče od sastojaka je potrebno malo sira u kriški, nekoliko komada na deblje listiće iseckanog kulena, jedno jaje i malo soli i to je to, izmešaju se i pune. Ova količina navedena u receptu je dovoljna za 12 do 15 komada.

Za još recepata sa trouglićima, pogledajte ispod:
6 listova kora 
30 gr putera

Za fil:
100 do 150 gr kravljeg sira u kriški
4 deblje kriške kulena  
1 kašika maslinovog ulja
1 jale
malo soli, ako je sir manje slan


Trouglići od kora sa sirom i kulenom

Priprema:
Uključite pećnicu na 200 C.
Sir izgnječiti, a kulen sitno iseckati. Sve sastojke sjediniti i izmešati i puniti trougliće. 
Uzmite kore i izrežite ih na trakice veličine 5 do 7 cm x 25. Koristite po dve trakice za jedan trouglić. Od dva spojena lista, možete iseći otprilike trakica za 5 trouglića.
Uzmite trakicu i premažite je puterom, a zatim stavite drugu na nju i nju premažite puterom. Opionalno možete posuti prvu trakicu sa malo mrvica kako bi trouglići bili hrskaviji.
Uzmite jednu ravnu kašiku smese i razvucite na otprilike 1/3 trakice i pravite trougliće tako što ćete donji desni ugao trakice presaviti dijagonalno ulevo. Zatim donji levi ugao trakice povucite na gore da biste opet napravili trouglić, i tako naizmenično sa leve na desnu i desne na levu stranu dok ne dođete do kraja trakice. Kraj kore zalepite tako što ćete ga premazati sa još malo putera. Trougliće ređajte na tepsiju na koju ste prethodno staviti papir za pečenje. 
Pecite u pećnici oko 12 do 15 minuta ili dok trouglići ne dobiju zlatno žutu boju. Ostavite trougliće da se malo prohlade i služite uz jogurt ili kiselo mleko za doručak ili večeru.

Trouglići od kora sa sirom i kulenom


Нема коментара:

Постави коментар