понедељак, 10. октобар 2022.

Keksi sa ovsenim pahuljicama

Keksi sa ovsenim pahuljicama

Da li ste znali da su ovsene ili zobene pahuljice jedna od najzdravijih namirnica koje možete jesti za doručak. A studije na ljudima otkrivaju da ovsena kaša može povećati sitost i smanjiti apetit više od gotovih žitarica za doručak i drugih vrsta dijetetskih vlakana. Osim toga, ovas ima malo kalorija, a puno vlakana i drugih zdravih hranljivih materija, što ih čini odličnim dodatkom efikasnoj ishrani za mršavljenje. Noseći se tom mišlju, našla sam ovaj recept za kekse sa ovsenim pahuljicama koji se lako prave i koji su zaista ukusni. A pored ovog osnovnog recepta, možete mu dodavati razne orašaste plodove ili čokoladne kapljice.

A pored ovog recepta, može vam se dopasti i:

Keksi sa ovsenim pahuljicama

Sastojci:
125 gr putera na sobnoj temperaturi
100 gr smeđeg šećera
1 kafena kašičica Dr.Oetker Aroma vanila
1 jaje
110 gr brašna tip 400
1/2 kafene kašičice soli
1/4 kafene kašičice sode bikarbone
230 gr ovsenih pahuljica

Keksi sa ovsenim pahuljicama

Priprema:
Pećnicu zagrejte na 175 C. U posudi mikserom dobro izmiksajte puter i šećer dok ne dobijete finu vazdušastu smesu. Zatim dodajte jaje i aromu vanile i opet izmiksajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U drugoj posudi izmešajte brašno sa solju i sodom bikarbonom. I postepeno dodajte smesi i opet fino izmiksajte. I na kraju dodajte ovsene pahuljice i opet kratko izmiksajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Od gotove smese, kašikom za sladoled vadite keksiće i ređajte na tepsiju na koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Od smese ćete dobiti oko 12 keksića. Pecite u pećnici oko 12 do 15 minuta, odnosno dok ne dobiju finu zlatnu boju. Ako ih budete duže pekli, biće suvlji i krckaviji. Kad iz izvadite, biće i dalje meki. Ostavite da se ohlade i služite.
Prijatno!

Napomena: Umesto brašna, možete staviti i ovseno brašno, takođe možete dodati i neke od krupnije mlevenih orašastih plodova.

Napomena: Tacna je Hand made by Silvana, od belog porcelana sa belom glazurom. A ukoliko i vi želite ovakvu tacnu, za porudžbine, pišite na; shadzi67@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар