понедељак, 15. јануар 2018.

File na kineski način

File na kineski način  
File je zaista jedna zahvalna i ukusna namirnica koja se brzo sprema. Zovu ga još i lungić ili svinjski biftek, a to ime je dobio jer je nema mnogo masnoća i to je zapravo duguljasti deo mišića svinjskog buta. Obično teži oko 400 grama. Za danas sam vam pripremila super ukusan marinirani file na orijentalan način.

Za ovaj recept, potrebno je (za dve osobe):
2 filea (manja)
3 kašike soja sosa
2 kašike susamovog ulja (ako nemate susamovog maslinovo ili od koštice grožđa)
2 kašike meda
kora i sok od 1 pomorandže
malo susama

Za povrće:
1 kašika susamovog ulja (ili maslinovog)
Mala vezica mladog luka,
1 mali praziluk i
1 veća crvena paprika
Chilli sos od šljiva ili Slatko ljutog sosa (ima ga u Maxiju, Sweet chilli sauce))

Priprema:
Sve sastojke sem mesa pomešati i sveže meso staviti u smesu i marinirati oko 30-tak minuta. Svaki od filea staviti u folijiju, zamotati ih i staviti u rernu da se peku na oko 200 C. Posle 20tak minuta otvoriti foliju i povećati temperaturu da se malo zapeku.
U međuvremenu, u tiganju i na malo maslinovog ili susamovog ulja propržiti povrće na jakoj vatri nekoliko minuta i preliti sa kašikom do dve slatko ljutog sosa. Promešati i povrće je gotovo.
Služiti tako što ćete na tanjir staviti povrće i od gore iseći tanke filete, ili možete iseći filete na kockice i pomešati sa povrćem i posuti susamom. Prijatno!


File na kineski način 
File na kineski način



Нема коментара:

Постави коментар