File na kineski način |
Za ovaj recept, potrebno je (za dve osobe):
2 filea (manja)
3 kašike soja sosa
2 kašike susamovog ulja (ako nemate susamovog maslinovo ili od koštice grožđa)
2 kašike meda
kora i sok od 1 pomorandže
malo susama
Za povrće:
1 kašika susamovog ulja (ili maslinovog)
Mala vezica mladog luka,
1 mali praziluk i
1 veća crvena paprika
Chilli sos od šljiva ili Slatko ljutog sosa (ima ga u Maxiju, Sweet chilli sauce))
Priprema:
Sve sastojke sem mesa pomešati i sveže meso staviti u smesu i marinirati oko 30-tak minuta. Svaki od filea staviti u folijiju, zamotati ih i staviti u rernu da se peku na oko 200 C. Posle 20tak minuta otvoriti foliju i povećati temperaturu da se malo zapeku.
U međuvremenu, u tiganju i na malo maslinovog ili susamovog ulja propržiti povrće na jakoj vatri nekoliko minuta i preliti sa kašikom do dve slatko ljutog sosa. Promešati i povrće je gotovo.
Služiti tako što ćete na tanjir staviti povrće i od gore iseći tanke filete, ili možete iseći filete na kockice i pomešati sa povrćem i posuti susamom. Prijatno!
File na kineski način |
File na kineski način |
Нема коментара:
Постави коментар