четвртак, 4. јануар 2018.

Tuna steak u Balti Chicken Curry mešavini začina


Tuna steak u Balti Chicken Curry mešavini začina
Tunu sam počela da pravim pre godinu i nešto više dana i potpuno sam oduševljena njom. Pravi se kao i steak, princip je isti i njena priprema zahteva jako malo vremena, a evo i nekoliko saveta za njenu pripremu. Tunu valja pre pečenja posoliti kako bi se uklonila vlaga sa nje i bila čvršća, a kako bi aroma bila bolja, najbolje je marinirati ili uvaljati u mešavinu začina. Danas vam predstavljam recept sa ovom mešavinom, ali sam pravila pre još neke varijante koje su odlične, ali to ostavljamo za drugi put. Takođe, tunjevinu je najbolje staviti na vruć tiganj i sa što manje ulja, opet ponavljam, kao steak. Tunu više nije problem nabaviti kod nas. Ima je u Metrou sveže, a smrznute skoro u svim malo bolje snabdevenim marketima. Skoro sam našla u Tempu pakovanje smrzute od po 150-200 grama, taman za jednu porciju odnosno osobu. Pa da krenemo sa receptom.

Za ovaj recept potrebno je:
2 tuna odreska
so, biber
malo ulja
mešavina začina Balti Chickeh Curry (sastojci začina koje možete i sami napraviti: seme kima, korijandera, mleveni đumbir, senf u prahu, beli luk u prahu, cimet u prahu, allspice, čili u prahu, biber, kajenski biber, so, tumeric).

Priprema:
Tunu posoliti i uvaljati u mešavinu začina. Staviti je na vruć tiganj i peći sa svake strane nekoliko minuta. Najbolje je da joj sredina ostane malo sirova, ali po želi, možete je ispeći i "well done". Služiti sa blagom salatom jer su začini dosta jaki.


Tuna steak u Balti Chicken Curry mešavini začina

Tuna steak u Balti Chicken Curry mešavini začina

Нема коментара:

Постави коментар