Pivčići |
Ovi fini posni kolači su takoreći klasik, i pretpostavljam da vas je malo među onima koji ih još nisu probali. Postoje razne verzije pivčića, ima recepata za one koje se pune, a ovaj recept je za one klasične, koje se samo umoče u sirup i uvaljaju u mlevene orahe i to je to. Izuzetno fina i ukusna posna poslastica u čije testo ne ide šećer i nije preslatka i pored toga što se umaču u sirup od šećera. I naravno, što duže stoje to su bolji, a idealni su za svečane i one manje svečane prilike.
Pored ovih, na blogu ćete pronaći još posnih poslastica, kao što su:
- Zdrava Twix čokoladica
- Krckavi veganski "tiramisu"
- Kupina limun torta
- Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
- Veganski skonsi sa kokosom i malinama
- Veganske slatke kriške od palente i lešnika
- Pita kocke sa jagodama
- Praznične posne jelkice sa glazurom od limuna
- Posne boščice
- Rustična posna galeta sa višnjama
- Američki posni tart sa malinama
- Energetske loptice sa urmama, kikiriki puterom i malinama
- Posni keksi od kakaa i pistaća
- Posne krofne (a la prste da poližeš)
- Kikiriki štangle
Pivčići |
Sastojci (mera za 1 tepsiju):
Za testo:
250 ml ulja
125 ml piva
125 ml piva
500 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za sirup:
200 gr šećera
250 ml vode
1 kesica vanilin šećera
Za posip:
100 gr mlevenih oraha
Pivčići |
Priprema:
U posudi za mešanje sipati ulje i pivo. U drugoj posudi prosejati brašno i pomešati sa praškom za pecivo i postepeno ga dodavati u posudi sa uljem i pivom i zamesiti testo koje ćete formirati u kuglu i ostaviti je na sobnoj temperaturi da odstoji oko 15 minuta.
Pećnicu zagrejati na 180 C, a pleh obložiti papirom za pečenje. Radnu površinu posuti brašnom i oklagijom razvući testo debljine oko 1 cm. Čašom ili okruglim kalupom vaditi polumesece i ređati ih u pleh. Peći na 180 C oko 15 o 20 minuta dok ne porumene sa donje strane. Ostaviti ih u tepsiji dok se ne ohlade a zatim napraviti sirup tako što ćete u široj posudi kuvati zajedno vodu, šećer i vanilin šećer oko 5 minuta. U vruć sirup stavite ohlađene kolače i ostavite ih oko 1 minut da upiju sirup. Kada su upili tečnost vadite ih i valjajte u mlevene orahe i služite.
Super hvala vam za recept
ОдговориИзбришиNema na čemu, javite kako vam se dopao..
ОдговориИзбриши