Krckavi veganski "Tiramisu" |
Ova veganska poslastica je nadasve ukusna i lagana, pomalo podseća na bonžitu, ali kremastu. Pravi se izuzetno brzo, a treba samo da sačekate bar sat vremena u frižideru da se sastojci porhlade i sjedine. Podloga je od krcavog kornfleksa, čokolade i kokosovog ulja i malo kokosovog mleka. Zatim je tu sloj banane, a vi možete, ako želite, da koristite i neko drugo voće, ali banana se baš fino slaže. A zatim je tu kremasti "tiramisu" fil, zapravo je to veganski mascarpone koji proizvodi Meggle Srbija i odličan je. A za koricu sam koristila listiće badema i ukrasna srca.
Do originalnog recepta sa pravim maskarponeom i pavlakom sam došla igrajući na Instagramu #zajednickiobrok, a domaćica je bila @daniboracheva i divna Danijela. Posetite njen i profil naše Nataše i @pecatzivota gde ćete saznati sve o ovoj divnoj kulinarskoj igri.
Pored ovog, na blogu ćete naći pregršt recepata za veganske odnosno posne poslastice, kao što su:
- Zdrava Twix čokoladica
- Kupina limun torta
- Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
- Veganski skonsi sa kokosom i malinama
- Veganske slatke kriške od palente i lešnika
- Pita kocke sa jagodama
- Praznične posne jelkice sa glazurom od limuna
- Posne boščice
- Rustična posna galeta sa višnjama
- Američki posni tart sa malinama
- Energetske loptice sa urmama, kikiriki puterom i malinama
- Posni keksi od kakaa i pistaća
- Posne krofne (a la prste da poližeš)
- Kikiriki štangle
Krckavi veganski "Tiramisu" |
Sastojci (za kalup od 16 cm):
Prvi sloj
100 gr konrfleksa
50 gr crne čokolade
1 supena kašika kokosovog brašna
1 supena kašika meda
1 supena kašika kokosovog mleka
Drugi sloj
1 veća banana
Treći sloj
250 gr veganskog mascarponea Meggle Srbija
2 supene kašike šećera u prahu
50 gr listića badama blago prepečenih
malo Dr.Oetker dekoracije srca
Krckavi veganski "Tiramisu" |
Priprema:
U blender sipati konrfleks i blago ga usitniti. U drugoj aluminijumskoj ili staklenoj posudi, istopite na pari čokoladu i dodajte joj kašiku kokosovog brašna, kokosovog mleka i meda. Sve dobro izmešajte i sipajte u kalup za tortu. Isecite banane na kolutove i stavite preko smese od kornfleksa i čokolade i smesu stavite u frižider.
U međuvremenu izmiskati veganski mascarpone sa šećerom u prahu i sipati preko banana i vratiti u frižider da ostoji 1 do nekoliko sati da se satojici povežu, a zatim služiti.
Prijatno!
Napomena:
Ukoliko ne volite banane, slobodno možete staviti neko drugo voće kao što su jagode ili maline... ili po želji.
Krckavi veganski "Tiramisu" |
Нема коментара:
Постави коментар