петак, 25. децембар 2020.

Posni mafini sa limunom

Posni mafini sa limunom


Ovo nisu prvi posni mafini koje pravim, i oduševljena sam ukusom i teksturom i divnim i osvežavajućim ukusom limuna. Možda su nekad malo zahtevniji što se tiče namirnica, ali sada ih možete lako naći u prodavnicama zdrave hrane, uglavnom se svodi sve na kokosov šećer i ulje, i pokoja čija semenka. U svakom slučaju, brzo se prave, mogu da odstoje koji dan, a mogu lepo i da se zamrznu ako treba. 

A pored ovog, možda će vam se dopasti i ovi recepti za slatke mafine:
Posni mafini sa limunom

Sastojci:
Za mafine:
1 šolja mleka od badema
1 kašičica jabukovog sirćeta
220 gr brašna
65 gr bademovog brašna
2 i po kafene kašičice praška za pecivo
1/2 kafene kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1/2 šolje kokosovog šećera
1/3 šolje devičanskog maslinovog ulja
2 supene kašike korice od limuna (ili gotove iz Lidla, ja volim te da koristim)
3 supene kašike soka od limuna (najbolje Meyer)
1 supena kašika Aroma vanila Dr.Oetker
1 supena kašika čija semenki

Za glazuru:
2 kafene kašičice ravne soka od limuna
oko 5,6 kašičica sećera u prahu
1 kafena kašičica Aroma vanila Dr.Oetker
100 ml Meggle biljnog šlaga
Dr.Oetker Dekor mix srca

Posni mafini sa limunom

Priprema:
Pećnicu zagrejte na 175 C i pripremite korpice za mafine. U maloj činiji pomešajte bademovo mleko i jabukovo sirće i ostavite po strani. U velikoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. A u srednjoj posudi pomešajte šećer, maslinovo ulje, koricu limuna, limunov sok i vanilu, a zatim dodajte mešavinu bademovog mleka i sirćeta i sve promešajte. A zatim pomešajte mokre i suve sastojke i dodajte čija semenke i opet sve blago promešajte i sipajte u kalupe za mafine. 
Pecite u rerni oko 17 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, a nakon toga ih izvadite i stavite na rešetu da se ohlade.
U međuvremenu napravite glazuru tako što ćete pomešati limunov sok i šećer u prahu tako da smesa bude gušća, ne bi trebalo da je previše retka. Umutite Meggle biljnu pavlaku i dodajte joj vanila aromu i smesu limuna i šećera ii sve dobro pomešajte i špricom ukrašavajte mafine i služite.
Prijatno!

Posni mafini sa limunom

Нема коментара:

Постави коментар