Zdrava twix čokoladica |
Da li volite twix čokoladice, pa još zdrave? Ako da, ovaj recept je baš za vas. Brzo se pravi, ne trebaju vam neki posebni sastojci, a ukus je izuzetan, baš, baš. Očekujem vaše komentare nakon pripreme.. A do recepta sam došla igrajući se #zajedničkiobrok na Instagramu u organizaciji naše drage Nataše i stranice @pecatzivota. Ideja je da se svake druge subote objavljujemo slani ili slatki,ili i jedan i drugi recept jednog od food blogera sa instagrama. Ove nedelje je to bila @anahealthylife___, a moj izbor je pao baš na ovaj slatkiš koji je zaista izuzetan, eto... priče ukratko. A ako želite još zdravih i fit recepata, slobodno posetite njenu stranici, a sad na spremanje recepta..
A pored ovog recepta, na blogu se nalazi još recepata sa čokoladom, kraljicom slatkiša, kao što su: Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama. pa Brauni sa avokadom, Tartalete sa ganašom i malinama, zatim... Toblerone na moj način, pa posni Keksi od čokolade i pistaća, pa Braunis sa puterom od kikirikija i klasični Čokoladni brauni.
Zdrava twix čokoladica |
Sastojci (za oko 10 "čokoladica"):
1/2 šolje badema
1/2 šolje kokosovih ljuspica
1/4 šolje semenki suncokreta
10 komada urmi bez koštica
2 supene kašike kokosovog ulja
1 prstohvat soli
Zdrava twix čokoladica |
Priprema:
U blender ubaciti bademe, kokos, suncokret i izblendirati smesu da bude brašnasta. Zatim dodati urme, kokosovo ulje i so. Izblendirati dok se nedobije lepljiva i kompaktna smesa.
Pripremiti manji pravougani pleh za hleb veličine 25 x 13 cm, obložiti ga prijanjajućom folijom te ravnomerno utisnuti prvi sloj i staviti ga na pola sata u zamrzivač da se sloj sjedini.
U činiju sipati puter, med, vanilu, so i dobro izmešati i dodati seckani kikiriki. Ravnomerno preliti preko prvog sloja i staviti opet u zamrzivač na pola sata.
Izvaditi smesu iz zamrzivača i napraviti treći sloj tako što ćete 150 gr čokolade temperirati na 31 stepen, tako što ćete prvo zagrejati 80 % čokolade na pari na 45 stepeni, skloniti sa ringle i dodati preostalih 20 posto i mešati dok se ne dobije temperatura od 31 stepen, a tada preliti čokoladu preko smese.
Ostaviti da ostoji bar jedan do dva sata, može i u frižideru i služiti iseckane čokoladice.
Prijatno!
Zdrava twix čokoladica |
Zdrava twix čokoladica |
Нема коментара:
Постави коментар