субота, 21. новембар 2020.

Zdrava twix čokoladica


Zdrava twix čokoladica

Da li volite twix čokoladice, pa još zdrave? Ako da, ovaj recept je baš za vas. Brzo se pravi, ne trebaju vam neki posebni sastojci, a ukus je izuzetan, baš, baš. Očekujem vaše komentare nakon pripreme.. A do recepta sam došla igrajući se #zajedničkiobrok na Instagramu u organizaciji naše drage Nataše i stranice @pecatzivota. Ideja je da se svake druge subote objavljujemo slani ili slatki,ili i jedan i drugi recept jednog od food blogera sa instagrama. Ove nedelje je to bila @anahealthylife___, a moj izbor je pao baš na ovaj slatkiš koji je zaista izuzetan, eto... priče ukratko. A ako želite još zdravih i fit recepata, slobodno posetite njenu stranici, a sad na spremanje recepta..

A pored ovog recepta, na blogu se nalazi još recepata sa čokoladom, kraljicom slatkiša, kao što su: Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama. pa Brauni sa avokadomTartalete sa ganašom i malinama, zatim...  Toblerone na moj način, pa posni Keksi od čokolade i pistaća, pa Braunis sa puterom od kikirikija i klasični Čokoladni brauni.

Zdrava twix čokoladica 

Sastojci (za oko 10 "čokoladica"):
1. sloj
1/2 šolje badema
1/2 šolje kokosovih ljuspica
1/4 šolje semenki suncokreta
10 komada urmi bez koštica
2 supene kašike kokosovog ulja
1 prstohvat soli
(napomena: šolja je od 240 ml)

2. sloj
1/2 šolje bademovog putera ili tahinija
2 velike supene kašike meda
1 supena kašika Dr.Oetker aroma vanila
1/4 kafene kašičice soli
1/4 šolje kikirikija

3. sloj
150 gr čokolade
2 - 3 supene kašike seckanog kikirikija

Zdrava twix čokoladica


Priprema:

U blender ubaciti bademe, kokos, suncokret i izblendirati smesu da bude brašnasta. Zatim dodati urme, kokosovo ulje i so. Izblendirati dok se nedobije lepljiva i kompaktna smesa.

Pripremiti manji pravougani pleh za hleb veličine 25 x 13 cm, obložiti ga prijanjajućom folijom te ravnomerno utisnuti prvi sloj i staviti ga na pola sata u zamrzivač da se sloj sjedini.

U činiju sipati puter, med, vanilu, so i dobro izmešati i dodati seckani kikiriki. Ravnomerno preliti preko prvog sloja i staviti opet u zamrzivač na pola sata.

Izvaditi smesu iz zamrzivača i napraviti treći sloj tako što ćete 150 gr čokolade temperirati na 31 stepen, tako što ćete prvo zagrejati 80 % čokolade na pari na 45 stepeni, skloniti sa ringle i dodati preostalih 20 posto i mešati dok se ne dobije temperatura od 31 stepen, a tada preliti čokoladu preko smese.

Ostaviti da ostoji bar jedan do dva sata, može i u frižideru i služiti iseckane čokoladice.

Prijatno!

Zdrava twix čokoladica


Zdrava twix čokoladica

Нема коментара:

Постави коментар