уторак, 21. март 2023.

Veganski dezert sa borovnicama


Veganski ombre dezert sa borovnicama

Obzirom da u današnje vreme imamo toliko veganskih zamena za mleko, mlečne i druge proizvode, nije više toliko teško napraviti ukusan veganski dezert. Potrebno je samo malo kreativnosti. Inspiraciju za ovaj dezert nije bilo teško naći, imala sam borovnice koje sam htela da iskoristim, kao i puding koji se pravi u čaši, pa sam  mu dodala bademovo mleko i sve to sam izmešala sa veganskim mascarpone krem sirom, dodala još poneki začin i to je to i naravno neizbežnu Mlevenu posnu Plazmu, ukus je zaista fantastičan.

A pored ovog, mogu vam se dopasti sledeći reepti u kojima glavnu ulogu igraju pudinzi:

Veganski dezert sa borovnicama

Sastojci (za jednu čašu):
1 Dr.Oetker puding za pripremu u šolji sa ukusom Vanile
150 ml bademovog mleka
130 gr Meggle veganskog krem sira
1 kafena kašičica šećera u prahu
pola kafene kašičice kore od limuna
1 čep Dr.Oetker aroma vanila
60 gr borovnica
1 kafena kašičica smeđeg šećera i malo vode
2 supene kašike posne mlevene Plazme

Veganski dezert sa borovnicama


Priprema:
U maloj šerpici obrane borovnice kuvati 5 do 6 minuta sa malo vode i smeđeg šećera. Kada su gotove ispasirati ih sa viljuškom i ostaviti po strani da se ohlade.
Prema uputstvu sa pakovanja umutiti puding u čaši sa 150 ml bademovog mleka. U drugoj posudi presuti puding i dodati mascarpone sir, šećer, limunovu koru i sve dobro izmiksati da se dobije fina masa. Smesu podeliti na 3 dela i prvi deo pomešati sa polovinom borovnica, drugi deo sa preostale 2/3 borovnica i poslednju trećinu sa 1/3 borovnica i svaku od trećina dobro izmešati. Svaku od smesa sipati u poslastičarsku kesu. U čaši za služenje sipati 2 supene kašike posne mlevene Plazme i zatim ređati kremove od najtamnijeg do najsvetlijeg (tri sloja). Vrh dezerta pospite sa malo mlevene plazme i šećerom u prahu i ukrasite sa 3 borovnice. Prijatno!


Veganski dezert sa borovnicama

Нема коментара:

Постави коментар