Veganski ombre dezert sa borovnicama |
A pored ovog, mogu vam se dopasti sledeći reepti u kojima glavnu ulogu igraju pudinzi:
Veganski dezert sa borovnicama |
Sastojci (za jednu čašu):
1 Dr.Oetker puding za pripremu u šolji sa ukusom Vanile
150 ml bademovog mleka
130 gr Meggle veganskog krem sira
1 kafena kašičica šećera u prahu
pola kafene kašičice kore od limuna
1 čep Dr.Oetker aroma vanila
60 gr borovnica
1 kafena kašičica smeđeg šećera i malo vode
2 supene kašike posne mlevene Plazme
Veganski dezert sa borovnicama |
Priprema:
U maloj šerpici obrane borovnice kuvati 5 do 6 minuta sa malo vode i smeđeg šećera. Kada su gotove ispasirati ih sa viljuškom i ostaviti po strani da se ohlade.
Prema uputstvu sa pakovanja umutiti puding u čaši sa 150 ml bademovog mleka. U drugoj posudi presuti puding i dodati mascarpone sir, šećer, limunovu koru i sve dobro izmiksati da se dobije fina masa. Smesu podeliti na 3 dela i prvi deo pomešati sa polovinom borovnica, drugi deo sa preostale 2/3 borovnica i poslednju trećinu sa 1/3 borovnica i svaku od trećina dobro izmešati. Svaku od smesa sipati u poslastičarsku kesu. U čaši za služenje sipati 2 supene kašike posne mlevene Plazme i zatim ređati kremove od najtamnijeg do najsvetlijeg (tri sloja). Vrh dezerta pospite sa malo mlevene plazme i šećerom u prahu i ukrasite sa 3 borovnice. Prijatno!
Veganski dezert sa borovnicama |
Нема коментара:
Постави коментар