четвртак, 15. април 2021.

Čoko kesten dezert

Čoko kesten dezert 

Dezert u čaši - jednostavno za napraviti, uvek sjajnog ukusa i elegantne prezentacije. Uvek kremast, u kombinaciji sa voćem u letnjim mesecima, u zimskim obično kombinacija nekog pudinga i slatke pavlake, maskarponea ili već... Nisam nešto puno objavljivala ovakve recepte, ali evo, možda je sad trenutak. Zapravo imam samo jedan koji sam objavila i to Jagode sa kremom od kesten pirea, dosta sličan po sastavu, ali sa jagodama. Mada, ovaj je više čokoličastičan, a extra brzo se pravi, a ukus je savršen. Kako bi drugačije i mogla biti kombinacija čokolade i kestena. Sve što vam je potrebno je Dr.Oetker krem puding  koji se ne kuva, i koji se umuti sa mlekom mikserom, ali ja pošto postim, sam koristila pirinčano mleko, i odlično je ispalo. A u drugoj posudi se umuti slatka biljna pavlaka umeša otopljeni kesten pire i to je to, za recept, pogledajte ispod.

Čoko kesten dezert 

Pored ovog, možda će vam se dopasti sledeći recepti za slatke kremaste čarolije:

Čoko kesten dezert 

Sastojci (3 do 4 čaša u zavisnosti od veličine i ukusa):
1 Krem puding Dr.Oetker sa ukusom crne čokolade
300 ml pirinčanog mleka
200 ml Meggle biljne pavlake
250 gr kesten pirea smrznutog
1 supena kašika mlevene posne plazme za posipanje
1 pakovanje Dekor mix srca, Dr.Oetker

Čoko kesten dezert 

Priprema:
Puding pripremiti prema uputstvu za upotrebu, ali umesto mleka sipajte pirinčano ili neko drugo biljno. Meni je pirinčano najbolje jer je nekako neutralnog ukusa. U drugoj posudi uputiti biljnu pavlaku i dodati izrendan i otopljen kesten pire i sve opet dobro izmiksati mikserom. Pripremiti čaše i u svaku smesu sipati u posebnu poslastičarsku kesu. Prvo čašu puniti sa kesten pire smesom a onda sa pudingom od čokolade. Posuti sa malo posnog mlevnog plazma keksa i dekor mix srcima ili sa čokoladnim mrvicama ili po želji.
Služiti odmah ili može da se ostavi malo u frižider da se prohladi i konzumirati i uživati u velikim količinama.

P.S. Tanjir za posluživanje je mojih ruku delo :) Ukoliko želite takav, slobodno mi se javite. 

Napomena: Ukoliko ne postite ili ne koristite biljna mleka, upotrebite obično kravlje mleko, prema uputstvu.

Čoko kesten dezert 

Нема коментара:

Постави коментар