![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpwRVcquoe1NPNqE4oBqOkc4-SOQcf6Sb8_TMRIyiexqshQCvd1s1Pia_9w-nWDi_YPLZIsXVtZwyYMlt-ZLB8x60WN8sn3VpICzNT6tayzSV2NrpqnB34Jc-XB3hn3qHNDbL-uXYngkE/w640-h480/IMG_20210415_142222+1.jpg) |
Čoko kesten dezert |
Dezert u čaši - jednostavno za napraviti, uvek sjajnog ukusa i elegantne prezentacije. Uvek kremast, u kombinaciji sa voćem u letnjim mesecima, u zimskim obično kombinacija nekog pudinga i slatke pavlake, maskarponea ili već... Nisam nešto puno objavljivala ovakve recepte, ali evo, možda je sad trenutak. Zapravo imam samo jedan koji sam objavila i to Jagode sa kremom od kesten pirea, dosta sličan po sastavu, ali sa jagodama. Mada, ovaj je više čokoličastičan, a extra brzo se pravi, a ukus je savršen. Kako bi drugačije i mogla biti kombinacija čokolade i kestena. Sve što vam je potrebno je Dr.Oetker krem puding koji se ne kuva, i koji se umuti sa mlekom mikserom, ali ja pošto postim, sam koristila pirinčano mleko, i odlično je ispalo. A u drugoj posudi se umuti slatka biljna pavlaka umeša otopljeni kesten pire i to je to, za recept, pogledajte ispod.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1FysDqpRIgfZCFpGTiAJrMpHUTYk8jE-1yTSJu_fd8xHuJeHCTan-J1oS3omTTTkYK4CHyMB7BclPoXc4v3UKdyn-Pm5wWg4L-ORU14SWVEvuA1WnZGp43EZ3Vk6AltR5n-qGk9GgTIo/w640-h480/IMG_20210415_142307.jpg) |
Čoko kesten dezert
|
Pored ovog, možda će vam se dopasti sledeći recepti za slatke kremaste čarolije:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKcIb65OR6haHKf67NXwUvG1M0iFtgiuiNyL4KJNVa1Pdg7uLyRoqv4rxntOU-bJ2dnWildsPfiupKcG5sn4iLg2343DlgrHOvhXxPmvlBXG1c2rJMrokwQOzvrSH8CuzhK3orU17S-iU/w640-h480/IMG_20210415_142400.jpg) |
Čoko kesten dezert
|
Sastojci (3 do 4 čaša u zavisnosti od veličine i ukusa):
1 Krem puding Dr.Oetker sa ukusom crne čokolade
300 ml pirinčanog mleka
200 ml Meggle biljne pavlake
250 gr kesten pirea smrznutog
1 supena kašika mlevene posne plazme za posipanje
1 pakovanje Dekor mix srca, Dr.Oetker
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4cSU5iP0ZznusxM-2a-tNEMoN-CZb1cCEEXT-6rk2nzkw1KwS9Ys-7JpkbAxnm2Pw6vy9g5jn6IftoNLqjINDu_uBk8w2TMiImJFyWrVAv9C4JyzmaKX_86FgSzOiXBKw-4UEWUxXGUI/w640-h480/IMG_20210415_142335.jpg) |
Čoko kesten dezert
|
Priprema:
Puding pripremiti prema uputstvu za upotrebu, ali umesto mleka sipajte pirinčano ili neko drugo biljno. Meni je pirinčano najbolje jer je nekako neutralnog ukusa. U drugoj posudi uputiti biljnu pavlaku i dodati izrendan i otopljen kesten pire i sve opet dobro izmiksati mikserom. Pripremiti čaše i u svaku smesu sipati u posebnu poslastičarsku kesu. Prvo čašu puniti sa kesten pire smesom a onda sa pudingom od čokolade. Posuti sa malo posnog mlevnog plazma keksa i dekor mix srcima ili sa čokoladnim mrvicama ili po želji.
Služiti odmah ili može da se ostavi malo u frižider da se prohladi i konzumirati i uživati u velikim količinama.
P.S. Tanjir za posluživanje je mojih ruku delo :) Ukoliko želite takav, slobodno mi se javite.
Napomena: Ukoliko ne postite ili ne koristite biljna mleka, upotrebite obično kravlje mleko, prema uputstvu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk6mSpF2ruAsND2XeM_H660NtY4vPJr8aF8-xKKO8ySarPx-sHU9VBFPbLHRHAANcD5Q83Vr7eNoCiw3WFqb6jkbylx_bisbaL8OMpuH3xAbiDFwkUutkHDtg4hVgOz3VMTAo49agbMiM/w640-h480/IMG_20210415_142301+1.jpg) |
Čoko kesten dezert
|
Нема коментара:
Постави коментар