уторак, 11. јануар 2022.

Dezert u čaši sa ananasom

Dezert u čaši sa ananasom

Ovo je prvi post u novoj godini, te vam želim pre svega sve najbolje i puno uspeha na ličnom i na poslovnom planu. A za prvi post u novoj 2022. sam vam pripremila nešto fino i slatko, a brzo se pravi. Od sastojaka će vam biti potrebni puding Dr.Oetker iz čaše, mascarpone, piškote i ananas, malo sastojaka, ali kvalitetnih za sjajan ukus. 

Za pripremu ovog dezerta vam treba nepunih 10tak minuta, a možete ga služiti odmah ili rashađenog. Odličan za zimske dane, ali naravno i letnje. Sjajan za svečane i one manje svečane trenutke.

A pored ovog, možda će vam se dopasti i:

Dezert u čaši sa ananasom

Sastojci:
300 ml hladnog mleka
2 Dr.Oetker pudinga za pripremu u šolji sa ukusom vanile
1 kafena kašičica Arome Vanile Dr.Oetker
200 gr mascarponea
80 gr piškota + mleko za umakanje
ananas iz konzerve

Dezert u čaši sa ananasom

Priprema:
300 ml mleka pomešati sa dve kesice pudinga za pripremu u šolji u činiji i sa mutilicom umutiti puding po uputstvu na pakovanju. Zatim smesu prebaciti u dublju posudu i dodati mascarpone i Dr.Oetker aromu vanile i sve umutiti miskerom da se smesa lepo sjedini i sve prebaciti u kesu za dekorisanje radi lakšeg punjena čaše sa kremom. Ananas iseckati na sitne kockice i odvojiti od tečnosti. Piškote umočiti u mleko i u čaši ili činiji ređati, red piškota, red krema i red ananasa i tako do vrha, ako je manja činija ređati po 1 red, ako je veća po dva. Ova količina je dovolja za 3 čaše sa po dva reda svih sastojaka ili 6 manjih činija sa po jednim. Dezert služiti odmah ili rashlađen.

Prijatno!

Dezert u čaši sa ananasom

Нема коментара:

Постави коментар