петак, 31. март 2023.

Brzi veganski vanila puding dezert u čaši


Brzi veganski vanila puding dezert u čaši

Radnim danom nemamo baš svi vremena da provodimo sate u kuhinji kako bismo pripremili zdrav i ukusan obrok ili dezert. Vođena time, došla sam na ideju da napravim ovu izuzetno ukusnu poslasticu, koja se veoma brzo sprema, a sastoji se iz dva koraka. Prvi je da pripremite i ispečete sveže lisnato testo iz Lidla, a drugi je da uz pomoć kokosovog mleka umutite puding od vanile koji se ne kuva. I to je sve! Gotove sastojke treba naizmenično poređati u čaši i dodati voće po želji. Ja sam dodala borovnice, a vi možete šta već imate. I voala, gotovo! Preuksno i kremasto. 

A pored ovog, evo još nekoliko predloga za ukusne poslastice iz čaše i sa pudingom:

Brzi veganski vanila puding dezert u čaši

Sastojci:
1 Dr.Oetker krem puding sa ukusom vanile
1 Dr.Oetker Aroma vanila
1 pakovanje od 250 ml kokosovog mleka
3 supene kašike vode
1 ravna supena kašika šećera u prahu
1 pakovanje svežeg lisnatog testa iz Lidla
borovnice sveže za ukrašavanje

Brzi veganski vanila puding dezert u čaši

Priprema:
Otvorite pakovanje svežeg lisnatog testa i isecite po dužini red širine oko 5 cm. Od tog reda isecite 4 kockice i premažite hladnom vodom sa četkicom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 C i pecite oko 10 tak min, odn. dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i prohladite ga i kada se ohladilo, rukom ga iscepkajte na manje komade.
U međuvremenu pripremite krem puding sa 250 ml kokosovog mleka i 3 supene kašike vode i prema uputstvu mutite mikserom 3 minuta. 
Kada ste sve pripremili, uzmite 2 čaše za služenje i naizmenično ređajte, prvo red pudinga, pa red cepkanog lisnatog testa, pa red pudinga i od gore pospite sa borovnicama i ostavite u frizideru da se malo prohladi, a zatim služite.
Prijatno!

Brzi veganski vanila puding dezert u čaši

Нема коментара:

Постави коментар