четвртак, 4. фебруар 2021.

Ćureća krilca iz rerne



Ćureća krilca iz rerne

U zadnje vreme sve više konzumiram ćureće meso, i skoro da i ne koristim više pileće. A od ćuretine, kao i od piletine, omiljena su mi krilca. Tako fina ukusna i sočna i ne traže da se previše nešto sprema oko njih, a rezultat je zaista fantastičan, te ovaj fini i jednostavan recept delim sa vama. A pored ovog, možda će vam se dopasti još neki od recepata sa ćurećim mesom, kao što je:


Ćureća krilca iz rerne

Sastojci:
3 ćureća krila
so, po ukusu
1 do 2 dl vode
3 - 4 čena belog luka

Ćureća krilca iz rerne

Priprema:
Ćureća krila oprati i staviti u tepsiju i posuti ih sa 3 do 4 čena belog luka presečena na pola, a može i cela. Sve dobro posoliti i zaliti sa malo vode i pokrijte folijom i stavite u pećnicu na oko 160 stepeni oko sat i po. Krila će se na toj temperaturi dobro skuvati, a zatim skinite foliju i povećajte temperaturu prvo na 180 C oko pola sata, a zatim na 220 oko 10-tak minuta i dobićete super ukusna krckava i sočna krilca, dok će se beli luk faktički istopi u masnoći koju će krila ispustiti. Jesti toplo, i uz neku finu salatu od svežeg povrća. Prijatno!

Ćureća krilca iz rerne

 

Нема коментара:

Постави коментар