субота, 30. јануар 2021.

Vegan brownie


Vegan brownie 

Do recepta sa došla igrajući kulinarsku igru zajednički obrok na Instagramu, a domaćica po čijim smo receptima birali da li ćemo slani ili slatki, ja sam izabrala ovaj fini, veganski brownie koji se baš brzo pravi, a zaista je finog i punog ukusa, i zdrav je, priprema se bez ikakvog kuvanja. 

Od sastojaka tu su urme, kakao, kikirikiputer i čokolada crna na kraju i to je to. Jednostavno i efektno. Osim ovog, na blogu se nalazi još recepata za zdrave slatkiše, kao što su:

Vegan brownie 

Sastojci (za 9 kocki):
15 svežih urmi
2 pune kašike kakao praha
2 pune kašike kikiriki putera
4 reda crne čokolade
1 supena kašika kokosovog ulja
malo seckanog kikirikija ili lešnika za posipanje


Vegan brownie 


Priprema:
Sveže urme potopiti u vodu kako bi se lakše odvojile od ljuske i koštice, ako koristite one sa košticama.
Nakon 2 do 3 minuta, izvaditi iz vode i očistiti i ubaciti u blender ili secka zajedno sa kakao prahom, kikiriki puterom. Sve dobro sjediniti a zatim smesu staviti u četvrtasti kalup veličine 15 x 15 cm. Smesu razvucite prstima ili oklagijom, kako vam je lakše. Smesa  će biti visine oko 7, 8 mm do 1 cm max. Od toga ćete dobiti 9 manjih ili 4 veće kocke. Smesu zatim stavite na 20 min u zamrzivač da bi se stvrdnula i zatim isecite kocke i uvaljajte ih u otopljenu čokoladu koju ste pre toga otopili na pari zajedno sa kašikom kokosovog ulja.
Vratite kocke u frižider da ste stvrdne čokolada i služite.
Prijatno!


Vegan brownie 



Нема коментара:

Постави коментар