среда, 1. децембар 2021.

Posni snikers


Posni snikers

Pretpostavljam da ste svi ljubitelji čokolade, ali i malih slatkih čokoladica poput snikersa. Snikers je čokolada brenda Mars koja je napravljena od čokolade i sloja sa karamelom i kikirikijem. E sad, ova moja verzija je posna i nema karamela, već nekih drugih sastojaka. A do recepta sam došla igrajući se kulinarske igre #zajednickiobrok na instagramu koji je zaista odličan i zdrav.

A pored ovog, može vam se dopasti i:

Posni snikers

Sastojci:
Donji sloj
50 gr ovsenog brašna (ili mlevenih osvenih pahuljica)
2 kafene kašičice kakaa
2 kafene kašičice meda
2 ravne supene kašike kikiriki putera
1/2 kafene kašičice arome vanile

Fil
12 urmi (otkošćenih i bez kožice)
2 supene kašike kikiriki putera
1/2 kafene kašičice arome vanile
50 gr neslanog kikirikija (može i više slobodno da stavite)

Glazura
100 gr crne čokolade
1 supena kašika kokosovog ulja

Posni snikers


Priprema:
Priprema donjeg sloja
Sve sastojke sipati u činiju i rukama izmešati i staviti u kalup za hleb, manji ako imate, 10 x 15 ili 20 cm koji ste prethodno obložili pek papirom radi lakšeg vađenja. Lepo izravnati i staviti u frižider.

Priprema fila
Urme staviti u mlaku vodu 10tak minuta i skinuti im kožicu i sipati u blender. Dodati i ostale sastojke  sem kikirikija i sve izmiksati dok ne dobijete finu smesu koju ćete rasporediti po donjem sloju, i zatim poređati kikiriki koji ćete utisnuti u fil. Sve staviti opet u frižider da odstoji.

Priprema glazure
Čokoladu otopiti sa kokosovim uljem i prelivati preko čokoladica koje ćete napraviti tako što čete izvaditi smesu iz kalupa i seći popreko na svakih 3 cm. Dobićete oko 8, 9 čokoladica.
Sve ostaviti u frižideru da odstoji pre služenja.
Prijatno!

P.S. Tacna, tanjir i činijica, mojih su ruku delo. Ukoliko se i vama sviđa, pišite mi za svoj primerak na stranici na  Facebook stranici.

Posni snikers



Нема коментара:

Постави коментар