Vekna od mlevenog mesa na moj način |
Mleveno meso je idealno za pravljenje raznih zanimljivih recepata. Sa njim možete baš svašta, da pravite musaku, ćufte, punite povrće, da ga stavite u sos za pastu, kombinacija je bezbroj. Predlog za ovaj put je ova fina vekna od mesa sa prizvukom grčke jer sam u nju stavila origano, malo cimeta i nane. Jako je ukusna i fina i često je pravimo, a može se jesti i zimi i leti, nije teška za pravljenje a ni za jelo. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sve namirnice, stavite veknu u kalup za hleb i ispečete je i služite uz neku finu laganu i neutralnu salatu.
Pored ovog, na blogu ima još recepata sa mlevecnim mesom, te predlažem neke od njih:
- Zapečene okrugle tikvice sa mlevenim mesom
- Punjeni patlidžani
- Burgeri od ćuretine sa tikvicama
- Juneći burgeri sa BBQ sosom
- Ćuftice u paradajz sosu sa mediteranskim začinima
- Chilli con carne
- Faširane šnicsjedile na moj način
- Ćuftice u sosu od pomorandže i soja sosa
Vekna od mlevenog mesa na moj način |
Sastojci:
400 gr junećeg mlevenog mesa
1 jaje
2 čena belog luka sitno seckana
1 glavica crvenog luka, sitno seckana
1 ravna kašičica origana, suvog
1/8 kašičice cimeta
1 ravna kašičica nane, suve
1 ravna kašičica peršuna, svežeg, seckanog sitno
4 parčeta tost hleba potopljenih u 1 dl toplog mleka
so, biber
80 gr edamera rendanog
Vekna od mlevenog mesa na moj način |
Priprema:
U posudu staviti mleveno meso, a zatim i ostale sastojke, i sve dobro sjediniti rukom. Smesu staviti u kalup pravougaoni za hleb koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kalup sa smesom staiti u prethodno zagrejanu pećnicu na 180 C i peći oko 30 minuta odnosno dok ne dobije finu zlatnu boju. Izvaditi i posuti rendanim edamerom i zapeći još 5 do 10 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар