Veganske medenjak kuglice |
Ideju za ove fantastične brze i ukusne kuglice sam dobila od drage Natalije i recepta za Medenjak (gingerbread) kuglice na njenom sajtu Mystic cakes, samo sam i ih ja malo prilagodila veganskoj ishrani (ili posnoj), kako god ovaj fini spoj veganskog maskarponea, plazma keksa, mešavine za medenjake i narančine korice će vas odvesti u carstvo slatkih čarolija. Brzo se prave, jedino što traži malo više pažnje je glaziranje sa crnom čokoladom, a za mešavinu začina za medenjake koristila sam Lidlovu, ali pravi ih ih Kotanyi, a možete je i sami napraviti od cimeta, đumbira, muškatnog oraščića, anisa... itd). Što se tiče kuglica, pravila sam ih veličine 20 grama, i dobićete oko 15 kuglica.
Pored ovog recepta, mogu vam se dopasti i..
- Zdrava Twix čokoladica
- Kupina limun torta
- Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
- Veganski skonsi sa kokosom i malinama
- Veganske slatke kriške od palente i lešnika
- Pita kocke sa jagodama
- Praznične posne jelkice sa glazurom od limuna
- Posne boščice
- Rustična posna galeta sa višnjama
- Američki posni tart sa malinama
- Energetske loptice sa urmama, kikiriki puterom i malinama
- Posni keksi od kakaa i pistaća
- Posne krofne (a la prste da poližeš)
- Kikiriki štangle
- Pivčići
- Posni mafini sa limunom
Veganske medenjak kuglice |
Za kuglice:
125 gr Meggle vegan maskarponea
1 kašika šećera u prahu
1 kašika meda
2 kašičice začina za medenjake (Lidl)
2 kašičice kore od narandže (Lidl)
125 gr posnog Plazma keksa, mlevenog
Za glazuru:
100 gr crne čokolade
1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
U posudu sipati veganski maskarpone, šećer, med, začin i koricu od narandže i izmiksati da se sastojci sjedine, zatim dodati plazmu i opet sve izmiksati da se svi sastojci sjedine i prožmu. Zatim smesu staviti u frižider da malo odstoje i od ohlađene mase pravite kuglice težine oko 20 gr. Otopite čokoladu sa kokosovim uljem na pari i ostavite da se čokolada malo prohladi. Kada se prohladila, uvaljajte kuglice u čokoladu i vadite je viljuškom i stavljajte na pek papir. Opcija dva je da zabodete tanji drveni štapić u kuglicu, umočite kulgicu u čokladu, sačetake da se čokolada malo ocedi i zabodete čačkalicu u stiropor ili neki sunđer, zatim sve stavite u frižider da se ohladi i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар