Proja sa sirom |
Proja je zapravo kukuruzni hleb koji se pravi od krupno mlevenog kukuruznog brašna, još ako je brašno mleveno na vodenici, to je onda prava stvar. Odlična je za doručak ili večeru ili kao kao deo slavske trpeze. Ova moja je sa sirom i mnogo je fina i meka i sutra dan, ako vam ostane naravno. Ova mera je za manju tepsiju ili vatrostalnu činiju.
Pored ovog, mogu vam se dopasti sledeći recepti:- Brzi koktel štapići sa sirom
- Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom)
- Prhki slani štapići
- Štapići od lisnatog testa sa "pestom" od sremuša
- Carska proja
Proja sa sirom |
4 jaja
200 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml ulja
250 gr kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
200 gr mekog sira ili u kriškama
susam za posipanje
Priprema:
U posudi umutiti malo jaja, a zatim dodati sve mokre sastojke - jogurt, mleko i ulje, pa sve opet promešati. U drugoj posudi promešati kukuruzno brašno i prašak z a pecivo, pa dodati mokrim sastojcima i promešati da se sastojci lepo sjedine. Dodati usitnjen sir i so po ukusu, odnosno u zavisnosti koliko je slan. Sve promešati i presuti u namašćenu tepsiju i u pećnucu koju ste prethodno zagrejali na 200 C oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni. Ivaditi kad je gotovo i sačekati da se ohladi, pa služiti.
Prijatno!
Proja sa sirom |
Нема коментара:
Постави коментар