уторак, 31. јануар 2023.

Braunis torta


Braunis torta 

Braunije (brownies) sam sigurna da svi volite. Obzirom da sam imala Dr.Oetker smešu za braunije, htela sam da sve to malo podignem na idući nivo, te sam tako došla na ideju da napravim tortu. Smešu za braunije sam napravila u kalupu za tortu, a onda sam naprafila fil od krem pudinga koji se ne kuva, maskarponea i slatke pavlake i nafilovala je. Moram priznati da je bogata, ali je i jako ukusna, ne treba puno vremena da se napravi, te je možete praviti na rođendane, partyje ili za svaki dan. 

Braunis torta 

Pored ovog, može vam se dopasti i:

Braunis torta 

Sastojci:
Za testo:
Dr.Oetker smeša za braunije, 
3 jaja, 
100 ml ulja i 
50 ml vode

Za fil:
250 gr maskarponea
1 Dr.Oetker krem puding od vanile sa mlevenim keksom
300 ml mleka
2 ravne supene kašike šećera u prahu
1 supena kašika Dr.Oetker aroma vanile
300 ml slatke pavlake

Za ukrašavanje:
Dr.Oetker Mix dekorakcija Unicorn
Dr. Oetker Mix Dekoracija Noćno nebo

Braunis torta 

Priprema:
Braunije pripremiti prema uputstvu na pakovanju, a smesu sipati u kalup za tortu prečnika 26 cm. Može i manjeg, a onda ćete dobiti deblje braunije. Staviti ih da se peku u pećnici koju ste prethodno zagrejali na 160 C i pecite oko 35 minuta. Izvadite braunije i ostavite ih da se ohlade.
U posudi umešati krem puding i 300 ml hladnog mleka i miksati prema uputstvu oko 3 minuta. Prvih 30 sekundi na najnižu brzinu, a nakon toga na najjaču. Kad je puding umešan dodati mascarpone i 2 supene kašike šećera u prahu i supenu kašiku Aroma vanile i sve opet izmiksati dok se sastojci lepo ne sjedine. U zasebnoj posudi umutiti 300 ml slatke pavlake i kad je umućena dodati smesi od pudinga i macarponea i sve dobro opet sjediniti. Ohlađene brauije preseći na pola i filovati sa oko pola smese koru i na nju staviti drugu koru. Od ostatka smese premazati tortu i ukrasiti sa Mix dekoracijama, ostasviti da se ohladi u frižideru i služiti. 
Prijatno!

Braunis torta 



Нема коментара:

Постави коментар