понедељак, 25. јануар 2021.

Zdravi pečeni cheesecake

Zdravi pečeni cheesecake


Kremaste kolače koji uključuju sir obožavam, pa tako pored onog koji se ne peče, od sada se na blogu nalazi recept za zdravi i lagani cheese koji se peče. I znate šta, preukusan je, a u njega idu samo belanca, krem sir, vanila, malo šećera i brašna i to je to. Vrlo brzo se smućka, kratko zapeče, dobro rashladi i dezert je spreman.

Pored ovog, možda će vam se dopasti i...
Zdravi pečeni cheesecake

Sastojci:
1 šolja mlevene plazme (može i posne)
2 supene kašike otopljenog putera
200 gr krem sira sa manje masnoće
100 gr maskarpoena
40 gr šećera
150 gr grčkog jogurta
2 belanca od većih jaja
2 supene kašike soka od limuna
1 burbon vanila šećer Dr Oetker
1 supena kašika Dr Oetker aroma vanila
1 supena  kašika brašna
1/4 šolje džema od jagoda
50 gr čokolade
1 kafena kašika putera

Zdravi pečeni cheesecake

Priprema:
Pećnicu zagrejte na 175 stepeni. Tepsiju veličine 25 x 25 premazati sa malo putera na nju staviti papir za pečenje. Mlevenu plazmu i otopljeni puter sjedinite i nanesite ravnomerno na pek papir. U drugoj posudi miskerom izmešajte krem sir, mascarpone, valinu i šećer. Zatim postepeno dodavajte grčki jogurt, belanca, sok od limuna, brašno i mešajte dok se smesa ne sjedini.
Kada je umešana, prespite smesu u tepsiju i ravnomerno je razmažite. U manjoj šolji dobro izmešajte džem koji ćete manjom kašičicom sipati na smesu od sira a zatim nožem šarati praveći efekat mermera. Kolač stavite u zagrejanu pećnicu i pecite oko 25 do 30 minuta u zavisnosti od jačine pećnice, dok se centar kolača malo ne zgusne. Ivice kolača  ne treba previše da potamne. Zatim ga izvadite iz pećnice, ostavite da se prohladi na sobnu temperaturu.
U međuvremenu otopite čokoladu sa malo putera i nanesite je kašičicom ili špricem na kolač i stavite ga u frižider na dodatnih 2 do 3 sata da se dobro ohladi. Nakon toga ga služite. Ja sam ga sekla na kocke.

Zdravi pečeni cheesecake





2 коментара: