среда, 25. новембар 2020.

Brzi koktel štapići sa sirom


Brzi koktel štapići sa sirom

Ovi štapići će vas očarati svojim ukusom i brzinom pripreme, a naravno možete praviti i svoje varijante dodavanjem raznih začina, semenki, sireva itd.. Osnovni recept sam  našla na sjajnom sajtu www.serpica.net te ga obavezno posetite, a ja sam napravila nekoliko izmena. 

E sad, što se tiče spremanja, umesto putera možete staviti margarin ili mast, ja sam više za mast nego za margarin, jer ga ne koristim, ili izuzetno retko, eventualno kad je post i to onaj sa maslinovim uljem, Testo se umesi i ne čeka se da naraste, već se odmah iseku štapići, a možete ih praviti i u obliku pogačica ili već kako vam je drago. A peku se dosta brzo, tako da za kratko vreme imate večeru, i super ukusnu grickalicu. Možete ih jesti samostalno ili uz neki namaz, a idealni su i za razne proslave. 

Pored ovog recepta, na blogu se nazale recepti i za Tradicionalne škotske skonse iliti pogačice sa sirom, a tu su i Prhki slani štapićiPužići od spelte sa semenkamaSkandinavske pločice i recepti za carsku projuTrougliće od kora sa sirom i kulenomPosne trougliće sa prazilukom i krompiromPosni spanakopita trouglići i Slane pogačice sa semenkama.

Brzi koktel štapići sa sirom

Sastojci:
250 gr maslaca (sobne temperature)
1 jaje
300 gr sitnog sira (mladog, mekog ili feta, po izboru)
2 supene kašike parmezana
2 supene kašike susama
1 ravna kašičica ogrigana
1 kašičica soli (ili po ukusu u zavisnosti koliko je sir slan)
320 gr brašna 
1 jaje za premazivanje

Brzi koktel štapići sa sirom

Priprema:
Omekšali maslac izmiksajte zajedno sa sirom i jajaetom. Dodajte parmezan, susam i origano i so i promešajte.
Dodajte postepeno brašno i mesite do ne dobijete fino glatko testo koje se ne lepi. Smesu stavite na pek papir i razvucite je oklagijom u veličini papira odnosno tepsije i zajedno sa papirom prebacite na tepsiju i orkuglim nožem za pizu secite štapiće veličine 10 cm sa 1 cm širine i na kraju  premažite umućenim jajetom
Pecite na 200 C oko 20  minuta, a ako želite da budu hrskavijji, pecite ih oko 30 minuta. 
Prijatno!

Brzi koktel štapići sa sirom

Нема коментара:

Постави коментар