|
Lagano varivo od sočiva sa kurkumom |
Već neko vreme pokušavam da skuvam nešto zanimljivo i da podelim sa vama, i eto, desilo se, inspiracija se u trenutku pojavila i recept je nastao. Letnji je, lagan je i lako se pravi.
Za ovaj recept je potrebno (za 2 do 3 osobe):
1 kašika maslinovog ulja
2 do 3 šolje crvenog sočiva
srednje velika glavica luka (može i crvenog)
2 do 3 manja čena belog luka
2 do 3 iskeckane paprike (može i smrznute)
1 mala tikvica iseckana na stine kockice
2 šnicle belog mesa (prethodno izgrilovane) - opcionalno
1 kašičica kurkume
pola litre soka od paradajza, voda
malo brašna
so, biber ili vegeta po ukusu
Pola kocke kokošije supe
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk (na srednoj vatri), kada je luk postao staklast, dodati papriku i tikvice i još malo dinstati. Kada je povrće prodinstamo, dodati sočivo, promešati i vrlo malo brašna da bi bilo gušće. Zatim sipati pola litre soka od paradajza i vode da "ogrezne" što bi se reklo i dodati kurkumu. Začiniti solju, biberom i vegetom. Dodati po ukusu pola kocke kokošije ili pileće supe i isesckano grilovano belo pileće meso (ovo može i ne mora u zavisnosti da li postite ili ne). Kuvati oko 40 minuta na laganoj vatri. Na kraju dodati iskeckani peršun.Prijatno!
|
Lagano varivo od sočiva sa kurkumom |
|
Lagano varivo od sočiva sa kurkumom |