|
Krem čorbica sa dimljenim lososom i prazilukom |
Kad post dugo traje, nije uvek lako smisliti novo jelo, pogotovo još kad je toplo, kao što je bilo pre neki dan, pred ovu kišu. I moram da priznam da sa ribom nisam baš često pravila čorbice, osim
brodeta od škarpina, koji baš volim. I tako, otišla sam do prodavnice i uzela dimljenog lososa, kog obožavam da jedem onako sa tostom i puterom, ali sam htela ovog puta da budem kreativnija. I pade mi na pamet da bih mogla da ga ukomponujem u neku čorbicu, i nađoh ovaj sjajan recept, na bbc food sajtu, i oduševih se ovim jednostavnim, a tako ukusnim jelom, jer joj dimljeni losos baš da šmek i ukus. Nadam se da će se i vama svideti. Pa krenimo....
|
Krem čorbica sa dimljenim lososom i prazilukom |
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
2 struka praziluka
1 lovorov list
2 veća bela krompira
Pola kocke za supu od povrća
150 ml kreme za kuvanje (posne, ima u DM-u od soje, kokosa i ovsa)
180 gr smrznutog dimljenog lososa (iz Maxija)
pola vezice vlašca sitno iseckanog
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje i dodati isekcan praziluk i lovorov listi i dinstati oko 10-tak minuta dok praziluk ne postane mekan i staklast, zatim dodati na sitno iseckane kockice krompir, malo promešati i zatim posoliti pobiberiti i sipati kocku za supu, pavlaku za kuvanje i vodu (oko 1,5 litara) i pustiti da kuva na srednjoj temperatuti oko 10 do 15 minuta, odnosno dok se krompir ne skuva. Kada je skuvan, dodati na komadiće iseckan losos i skloniti sa vatre. Ne treba da se kuva. Sve promešati i posuti sa sitno seckanim vlašcem. Služiti odmah, dok je toplo uz ćabatu. Garantovano osvežava. Prijatno!
|
Krem čorbica sa dimljenim lososom i prazilukom |