понедељак, 10. јул 2023.

Letnja salata od pasulja

Letnja salata od pasulja

Ova salata je zaista idealna za vrele letnje dane. Brzo se pravi i jednostavna je u svom sastavu i nema nikakvih masnoća, jer se za dresing koristi samo limunov sok, prava zdrava fantazija. Ideju za recep sam spozajmila od sjajne Milin kuvar i malo je doradila. A kod nje možete naći pregršt sjajnih recepata.

Letnja salata od pasulja

Pored ovog, možda će vam se dopasti još zanimljivih recepata za lake letnje salate:

Letnja salata od pasulja

Sastojci:
1 konzerva crvenog pasulja
1 konzerva belog pasulja
100 gr čeri paradajza
1 glavica crvenog luka
1 čen belog luka
1/2 kašičice soli
biber po ukusu
šaka svežeg peršuna sitno seckanog
sok od pola limuna

Letnja salata od pasulja

Priprema:
Pasulj iz konzerve izvadite i dobro isperite i ocedite i stavite u posudu za salatu. Crveni luk isecite na listiće, a čeri paradajz presecite na pola, a beli luk sitno isteckajte i dodajte u posudu i promešajte. Dodajte limunov sok, so i biber i sve opet lepo izmešajte i služite. Za bolji ukus ostavite da odstoji u frižideru pola sata.

Prijatno!

Činija made by me, ukoliko biste želeli da poručite svoj komad, pišite mi na shadzi67@gmail.com.

Napomena: ja sam pravila salatu i samo sa crvenim i mešano crvenim i belim pasuljem, i obe verzije su odličene.

Letnja salata od pasulja

понедељак, 3. јул 2023.

Pasta sa vegan pesto sosom


Pasta sa vegan pesto sosom

Leto i lagana hrana idu jedno uz drugo, a za ovaj put sam vam pripremila jedno sjajno vegansko jelo, bez masnoće, za one koji poste na vodi ili koji imaju takav režim ishrane. Radi se o pasti sa vegan zelenim sosom od indijskog oraha, avokada i spanaća, koji se ne kuva. Odličan, ukusan i zdrav. 

A ukoliko volite ovakve recepte, evo još nekih predloga:

Pasta sa vegan pesto sosom

Sastojci (za dve osobe):
250 gr testenine penne
voda za kuvanje, so

Vegan pesto sos:
150 gr indijskog oraha, koji ste prethnodne noći ostavili u vodi da odstoji
2 mala avokada ili jedan veliki
2 šake baby spanaća
10-tak listova svežeg bosiljka
10 kašika tople vode
2 ravne supene kašike nutritivnog kvasca
2 čena belog luka
1 supena kašika soka od limuna
so i biber po ukusu

Pasta sa vegan pesto sosom

Priprema:
Testeninu skuvati prema uputstvu. U međuvremenu, sve sajstojke staviti u nutri bulet ili secka i sve lepo izblendirati da se dobije fina struktura pesto sosa. Skuvanu testeninu pomešati sa napravljenim pesto sosom i služiti. 
Prijatno!

Pasta sa vegan pesto sosom