уторак, 27. септембар 2022.

Američke palačinke sa kotidž sirom

Američke palačinke sa kotidž sirom

Američke palačinke sa kotidž sirom

Ove palačinke se izuzetno brzo prave, što mi je velika prednost kada hoćete na brzaka da napravite doručak ili večeru koji će biti sjajnog ukusa. I što je najvažnije pune su proteina i odišu mekoćom, vazdušaste su, skoro kao da jedete prženice. A umesto polovine brašna, dodaćemo kotidž sir koji daje dodatnu notu ovim palačinkama. Uz preliv od javorovog sirupa, grčkog jogurta i voća, dobićete pravu malu gozbu.

Pored ovog, pogledajte još zanimljivih recepata za doručak:

Američke palačinke sa kotidž sirom

Sastojci:
2 jaja
130 gr kotidž sira
1 i po supene kašike javorovog sirupa, plus za služenje
1/2 kafene kašičice vanila ekstrakta
95 gr mekog brašna, tip 400
1/4 kafene kašičice praška za pecivo
prstohvat soli


Američke palačinke sa kotidž sirom


Priprema:
U posudi umutite jaja, sir, javorov sirup i vanila ekstrakt tako da nema većih grudvica od sira. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Pomešajte mokre i suve sastojke i sve dobro umutite do ne dobijete finu i glatku smesu.
Ukljčite šporet i zagrejte tiganj za pečenje američkih palačinki (ja kupila u Lidlu, fenomenalan je) ili običan i srednje jakoj vatri i premažite ga četkicom sa malo putera. Sipajte smesu u kalupe za palačinke ili pravite manje palačinke i stavite da se peku dok ne počnu da se pojavljuju mehurići. Tada ih okrenite i pecite dok nisu gotove. Služite odmah uz javorov sirup i borovnice i malo grčkog jogurta. 
Prijatno!

Tanjir, hand made by me! Ukoliko vam se dopada, možete poručiti svoj primerak, kontakt mejl shadzi67@gmail.com
 
Američke palačinke sa kotidž sirom

уторак, 13. септембар 2022.

Krem supa od paradajza

Krem supa od paradajza

Jesen nam se polako primiče, dani nisu više tako dugi, a ni topli, te se topla jela sama po sebi nameću. Obzirom da svežeg paradajza još uvek ima, predlažem vam ovaj sjajan recept za krem supicu od svežeg paradajza koji se zaista brzo pravi, a ukus je fenomenalan. Potrebno je prodinstati malo luk i šargarepu, dodati svež paradajz i to sve prokuvati uz dodatak supe od kocke i procediti. I to je to.

Krem supa od paradajza

Pored ovog, pogledajte još recepata za fine supe i čorbice od raznog povrća:

Krem supa od paradajza

Sastojci:
1 supena kašika maslinovog ulja
1 srednje velika glavica crnog luka
1 srednje velika šargarepa, rendana
2 sitno sekcana čena belog luka
800 gr seckanog pardajza (pink ili volovsko srce)
2 do 3 šolje supe od povrtne kocke
1 kafena kašičica balzamika
2 lovorova lista
so i biber po ukusu
1 supena kašika jogurta i pavlake

Krem supa od paradajza


Priprema:
Paradajz oprati i osušiti i iseckati na kockice. Luk iseckati i šargarepu izrendati. 
U šerpi zagrejati ulje na srednje jakoj vatri i dodati seckan luk i malo prodinstati. Zatim dodati šargarepu i beli luk i lagano promešati i kratko prodinstati. Dodati seckan paradajz i balzamiko i posoliti i pobiberiti, te prodinstati opet nekoliko minuta. Dodati lovorov list i supu i kuvati oko 15-tak minuta dok se paradajz ne skuva. 
Supu izblendirati i procediti kroz cediljku kako biste uklonili kožicur od paradajza koja može da ostane. Supu služiti sa prelivom od jogurta i pavlake i uz prepečen hleb. Prijanto!


Krem supa od paradajza